Integrarea romilor și reprezentarea lor în politica din România, temele întâlnirilor de capacitare a societății civile rome

Asociația Nevo Parudimos a participat la două întâlniri de capacitare a societății civile rome din România în Oradea, respectiv Craiova, în cadrul proiectului „Rețea de orașe care utilizează principiile și activitățile culturale CLLD pentru a promova incluziunea romilor în Europa”, finanțat prin programul Europa pentru Cetățeni.

În cadrul celor două întâlniri derulate în perioada 5-6 noiembrie 2020 și 13-14 noiembrie 2020 au fost aduse în discuție teme precum: reprezentarea politică a romilor în România, participarea civică și gradul de reprezentare a minorității rome, precum și strategia de integrare a romilor. Participanții au analizat statusul în care se află elaborarea strategiei naționale de integrare a romilor, precum și legislația în favoarea romilor din România.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, s-au discutat și problemele cu care se confruntă comunitățile de romi din țară și a fost redactată o scrisoare către Guvernul României cu privire la legislația în favoarea persoanelor de etnie romă.