„Întâi testați, apoi amendați!” Planul de acțiune al Guvernului Orban, blamat de senatorul Ionuț Chisăliță

În România se dau de 5 ori mai multe amenzi decât în Marea Britanie, dar se fac de 10 ori mai puține teste, este exemplul dat de senatorul social-democrat, arătând cu degetul spre modul deloc inspirat în care Guvernul Orban a decis să gestioneze perioada de criză generată de coronavirus.

Numărul mic de teste efectuate în România, în contradicție cu numărul mare de amenzi aplicate stârnește nemulțumirea multora, inclusiv a unora dintre politicienii aflați acum în opoziție. „Guvernul Orban a atins un record nefast, specific regimurilor dictatoriale. În România, valoarea amenzilor pentru încălcarea ordinelor militare este URIAȘĂ! A egalat impozitul pe profit încasat de stat în luna februarie de la toate firmele și este de două ori mai mare decât veniturile statului din taxele vamale din februarie”, spune senatorul de Caraș-Severin, Ionuț Chisăliță.

Parlamentarul duce atacurile mai departe și spune că actuala putere nu face nimic pentru a limita îmbolnăvirile. „Guvernul PNL nu face nimic pentru reducerea transmiterii coronavirus. Nu se testează, nu se crește capacitatea de testare, nu se fac teste prin sondaj. Se mizează exclusiv pe sancționarea populației. În România se dau de 5 ori mai multe amenzi ca în Marea Britanie, dar se fac de 10 ori mai puține teste pe zi pentru identificarea cazurilor de infecție!”, concluzionează senatorul PSD.