Insule ecologice, produse la Reșița? Emz are soluția!

53058851569 a8917677a4 c

Prezența emz-Hanauer la Reșița poate fi soluția salvatoare și pentru domeniul deșeurilor. În viitorul apropiat, compania germană ar putea fabrica în Parcul Industrial insule ecologie pentru întreaga țară.

Plătești cât generezi! Asta se dorește și la Reșița, asta își dorește și Nelu Popa care vede prin prezența celor de la emz un parteneriat puternic când vine vorba de acest subiect. Chiar dacă insulele ecologice nu mai sunt o noutate pentru nimeni, proiectul realizat prin programul PNRR, prin care se dorește amenajarea, cu fonduri europene, a 100 de asemenea insule va fi accesat și de către grupul german emz.

În cadrul deschiderii oficiale a producției celor de la emz, edilul orașului a vorbit despre impactul major pe care îl va avea și prezența acestor insule ecologice, atât asupra cetățenilor, cât și asupra operatorilor de deșeuri.

„Încercăm să mergem pe conceptul ,,plătește ceea ce arunci” și să devenim un pilot sau un exemplu de bune practici în România, în ceea ce privește gestionarea deșeurilor. Cu alte cuvinte, dacă astăzi se plătește în toată România 12-17 lei pe lună, indiferent ce generezi, dacă vom merge pe sistemul cel nou, vom reuși să determinam reșițenii, în primul rând, să selecteze de acasă mult mai bine, iar efectul va fi financiar pozitiv pentru fiecare în parte. Fiecare cetățean va plăti mai puțin, și efectul va fi benefic și pentru cei care operează: Brantner și Girexim. Mai exact, groapa de gunoi nu se va umple atât de rapid și vom avea mult reciclabil la nivel de oraș.”

Nelu Popa și-a exprimat dorința ca pe viitor acest bun exemplu să se extindă și la nivel de județ, afirmând că grupul emz are soluții pe care deja le-a validat în Germania, Franța și Italia.

„Sunt convins că în următoarele luni veți vedea deja lucruri practice executate în oraș. Suntem undeva la 80-85% finalizați ca și concept, și deși au soluții de la A la Z, adică de la containere la sistem de monitorizare, la sistemul de gestiune, la facturare, totuși se lucrează încă cu o companie din Serbia care produce platformele subterane, dar vom vedea unde vom ajunge mai departe.

Ceea ce va pot spune eu acum, este ca Ministerul Dezvoltării va scoate la licitație câteva zeci de mii de insule ecologice, iar emz este pregătit să intre la licitație pe plan național. Și dacă le va reuși acest lucru toată politica asta pe care o fac în România se va schimba radical, din punctul lor de vedere.”, a declarat Ioan Popa.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/