Institutul Oncologic Timișoara, mai aproape de licitație

institutul oncologic timisoara
untitled design set 970x90 px

Nu ar trebui să dureze prea mult până la lansarea licitației pentru Institutul Oncologic Timișoara. Guvernul a aprobat costurile.

Potrivit hotărârii Executivului, indicatorii tehnico-economici arată că valoarea unității sanitare este de 1,1 miliarde de lei.

„Guvernul României a aprobat prin Hotărâre de Guvern indicatorii tehnico-economici pentru construirea acestui obiectiv de investiții major pentru Regiunea de Vest și pentru România. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile prin Programul Național de Redresare și Reziliență”, a transmis deputatul Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

Din proiectul aprobat de Guvern aflăm că din 2015, de când s-au aprobat prima dată indicatorii tehnico-economici ai institutului de la Timișoara, costul s-a dublat. Atunci, valoarea investiției era de 500 de milioane de lei.

A și existat o procedură de atribuire a unui contract de achiziţie publică a serviciilor de proiectare, verificare proiecte și asistență tehnică aferente obiectivului, în 2016, dar totul s-a anulat în 2018.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Suplimentarea valorică a indicatorilor aprobați în anul 2015 a fost generată în principal de majorarea prețului materiilor prime, a materialelor de construcții, a echipamentelor, dotărilor, utilajelor, energiei etc. în contextual crizei mondiale în domeniu precum și ca urmare a crizei provocate de pandemia COVID – 19 și al conflictului din apropierea granițelor României”, aflăm din proiectul aprobat de Guvern.

Institut Regional de Oncologie  Timișoara va avea spitalizare continuă și de zi, zonă de îngrijire ambulatorie, zonă de servicii de diagnosticare, bloc operator, terapie intensivă, laborator radioterapie, laborator medicina nucleară, centru pentru transplant medular și afereză celule stem.

Nu va lipsi nici un centru pentru primirea urgențelor oncologice. Institutul va avea 250 de paturi, iar ambulatoriul de specialitate va avea 26 de cabinete, precum și săli de tratament.

Durata de implementare a proiectului este de 42 de luni.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/