Institutul de proiectări și Vila Renk redevin ale UCMR-ului! Chebuțiu, peste zece ani în pușcărie!

Condamnații Adrian Preda și Adrian Chebuțiu, foștii manageri ai uzinei reșițene, au toate șansele să petreacă mult peste un deceniu în spatele gratiilor având în vedere pedepsele de câte cinci ani pe care le execută în prezent, dar și cele pe care le pot primi în dosarul devalizării UCM Reșița, dosar în care sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și alte infracțiuni! Cel mai important este însă că tot ceea ce au prăduit cei doi procurorii DIICOT au luat măsuri să se întoarcă în patrimoniul UCMR.

Judecați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, Chebuțiu și Preda, dar și soția primului dintre ei riscă pedepse mult mai mari decât în dosarul returnărilor ilegale de TVA. Chiar dacă avocații lor s-au chinuit să întoarcă dosarul din sala de judecată și să elimine anumite probe de la dosar, instanța a respins fiecare excepție, iar procesul e în derulare în primă instanță la Tribunalul Arad. Acolo unde a fost strămutat după ce Curtea de Apel Timișoara a considerat, în mod cel puțin surprinzător, că articolele din cotidianul Express de Banat îi pot influența pe magistrații Tribunalului Caraș-Severin, în sensul aplicării unei pedepse foarte mari.

Mult mai important decât ca inculpații să stea după gratii e însă altceva: recuperarea prejudiciului! În acest sens, procurorii DIICOT Caraș-Severin au instituit măsura asiguratorie a sechestrului constând în indisponibilizarea mai multor bunuri aparţinând SC Hydro Engineering SA. Printre acestea, Vila Renk, devenită reședința familiei Chebuțiu, Institutul de Proiectare de pe Calea Caransebeșului, terenurile aferente și alte bunuri. Însumate, ar însemna vreo 10 milioane de lei!

Stiri Timisoara și Resita dacus 05 iulie 2024

Procurorul de caz a indisponibilizat însă și altceva. Toată documentaţia care se găseşte în arhiva situată la parterul clădirii în care se află sediul SC Hydro Engineering SA, identificată cu ocazia efectuării percheziţiei la sediul acestei societăţi, și toată documentaţia care se găseşte la etajul patru, în încăperea denumită arhivă, aparţinând direcţiei de cercetare dezvoltare, neinventariată, precum şi documentaţia tehnică originală aferentă unui număr de 92 de modele industriale, aflate în aceeaşi încăpere. Aici e vorba despre documentația adunată în zeci de ani de activitate de inginerii din UCMR și însușită cu tupeu de inculpații Chebuțiu și Preda.

Stiri de la Timisoara Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/