Instituție acreditată! Valoarea patrimoniului Muzeului de Istorie din Lugoj, recunoscută oficial de Ministerul Culturii

muzeu lugoj

Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj a fost acreditat de Ministerul Culturii. Prin noul statut, patrimoniul instituției este recunoscut la nivel național.

Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj a obținut acreditarea, în premieră în ultimii 30 de ani, prin Ordinul Ministrului Culturii nr. 3310 din 10.08.2021, publicat în Monitorul Oficial al României, în baza Hotărârii Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor Publice din cadrul Direcției Ministeriale de Patrimoniu Cultural.

„Documentația de acreditare, depusă de noi la Ministerul Culturii, în luna iunie 2021, a contabilizat toate activitățile manageriale și culturale ale muzeului lugojean din perioada 2018 – 2020, ilustrând situația expozițiilor permanente și temporare, a programelor de marketing cultural și educație muzeală, a cercetărilor istorice și etnografice, a simpozioanelor, conferințelor, publicațiilor științifice ale instituției și, în egală măsură, a investițiilor în infrastructura muzeului”, explică Daciana Vuia, directorul muzeului.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Urmare a implicării și prezenței în spațiul cultural al orașului Lugoj, obținerea acreditării echivalează cu recunoașterea statutului instituției la nivel național. Îndeplinirea criteriilor de acreditare ale muzeului lugojean a fost analizată, de Comisia Națională a Muzeelor și Colecțiilor Publice care a acordat aviz favorabil, propunând acreditarea muzeului prin ordin al Ministrului Culturii.

Obținerea acestei acreditări reprezintă pentru instituție o recunoaștere la nivel național a bogăției și valorii obiectelor de patrimoniu deținute, dar și a preocupărilor muzeului legate de dezvoltarea și protejarea colecțiilor muzeale, de promovarea și valorificarea prin cercetare și expunere a bunurilor culturale de importanță locală și națională.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/