Instabilitate politică! Două partide din Lugoj, PMP și ALDE, își schimbă la fiecare șase luni președintele

Febra electorală din 2019 face victime în rândul filialelor de buzunar ale partidelor politice din Lugoj, care dau dovadă de inconstanță în fața alegătorilor în ceea ce privește stabilitate birourilor de conducere.

Partidul Mișcarea Populară (PMP) și Alianța Liberalilor și Democraților Europeni (ALDE) au rămas fără șefi de partid chiar înaintea alegerilor europarlamentare. Ultima victimă a fost președintele PMP, Ștefan Szentpeteri, schimbat printr-un comunicat de presă.

Acesta menționa că „începând cu data de 23 februarie i-a fost retrasă funcția de președinte interimar al PMP Lugoj domnului Szentpeteri Ștefan, iar în următoarea perioadă de timp Consiliul Executiv Județean va nominaliza o altă persoană în funcția de președinte interimar al organizației din Lugoj”.

Decizia de schimbare nu este o noutate, pentru că la PMP Lugoj de ani buni sunt numai președinți interimari, asta și fiindcă partidul nu a reușit să se organizeze și să-și aleagă un reprezentant în mod democratic. În ultimii ani, la Lugoj președinții au fost înlocuiți doar prin acte de la județ, Cristian Cornean cu Marian Costea, Marian Costea cu Ștefan Szentpeteri, iar pe ultimul… nu se știe cu cine.

Problema este legată de banii de campanie

„Am părăsit interimatul după o discuție cu deputatul Sânmărtinean, discuție în care eram invitat să particip financiar la campania pentru europarlamentare din Timișoara. Sigur la Lugoj se puteau face mai multe acțiuni, cu toate că viața în opoziție are multe neajunsuri. Ceea ce însă s-a sesizat a fost faptul că într-un climat de înțelegere s-au putut realiza acțiunile cu succes și consilierii noștri au fost la înălțime, colaborarea cu aceștia fiind una normală în cadrul organizației”, a declarat Szentpeteri Ștefan.

Situația este asemănătoare și la ALDE Lugoj, unde funcția de președinte deținută de Iosif Groza a fost preluată de timișoreanul Nicolae Istrat. De puțin timp, acesta a fost schimbat tot cu un timișorean, Gabriel Toie, care mai este și secretar coordonator al organizației județene. Cel mai probabil, la ambele filiale vor fi organizate alegeri, până la intrarea în campania electorală pentru europarlamentare.