Inspectorul școlar general al județului Timiș vrea ca dascălii să fie obligați să se vaccineze

certificat verde coronavirus

Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, ar vrea ca dascălii să fie obligați să se vaccineze împotriva Covid-19. „Faptul că negăm adevărul științific dă o notă și a ceea ce înseamnă nivelul de educație. Suntem pe primul loc în lume la numărul de decese în pandemie”, a semnalat Marin Popescu.

Inspectorul școlar general al județului Timiș a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că s-a vaccinat a treia oară împotriva Covid-19. Marin Popescu este de acord ca dascălii să fie obligați să se imunizeze, mai ales că certificatul verde în rândul angajaților din instituțiile publice este solicitat și în alte țări europene.

Înainte trebuie să asigurăm dreptul la sănătate al tuturor membrilor comunității și apoi la educație. Este opțiunea cetățeanului dacă se vaccinează, dar angajații din instituțiile publice trebuie să se vaccineze. Este un model preluat de la alte țări. Nu cred că venim noi cu o noutate, nu trebuie să inventăm noi nimic. Trebuie să acceptăm ceea ce alții au realizat cu succes. Foarte bine că intră și angajații din educație în categoria celor care ar putea fi obligați să se vaccineze. Repet, în instituțiile publice angajații trebuie să se vaccineze. Situația sigur este delicată la acei angajați care într-adevăr au boli cronice sau care nu le permit vaccinarea, dar acest lucru îl stabilește medicul curant sau specialist. Dar dacă avem un procent de 90% de angajați care sunt vaccinați, acea instituție cred că este undeva într-o zonă sigură”, a afirmat inspectorul școlar general al județului Timiș.

Marin Popescu a mai precizat că, din punctul său de vedere, faptul că un număr mare de români nu se vaccinează pentru că neagă dovezile științifice este o dovadă a nivelului de educație din țara noastră.

„Eu am făcut a treia doză, dacă este nevoie, o fac și pe-a patra, și pe-a cincea, și pe-a șasea, pentru că perspectiva aceasta a sănătății individuale, a familiei este foarte importantă pentru mine. Eu nu contest adevărul științific, mă informez, citesc foarte mult, trec informațiile prin filtrul gândirii mele, cred că așa ar trebui să facă fiecare. Faptul că avem opinii diferite este bine, dar faptul că negăm adevărul științific dă o notă și a ceea ce înseamnă nivelul de educație. Cred că trebuie să recunoaștem că o persoană educată este o persoană pregătită să găsească soluții la orice problemă. A nu te vaccina nu este o soluție. Suntem pe primul loc în lume la numărul de decese în pandemie, în acest moment. După noi urmează Bulgaria și Ucraina. Mai dorim alte probe? Când este vorba de viață și de moarte, lucrurile sunt foarte clare”, a declarat inspectorul școlar general al județului Timiș.

Proiectul de lege care prevedea obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă a fost respins de Senat, miercuri. PSD și AUR au votat împotriva acestei prevederi. Proiectul de lege merge la Camera Deputaților, care este cameră decizională.

 

upt 1000x100