Ceea ce au descoperit comisarii de la Protecția Consumatorilor în restaurantul Vasy XXXL din Băile Herculane e mai rău decât în cotețul porcilor!
În timp ce unii investesc zeci de milioane de euro pentru ca stațiunea lui Hercules să-și regăsească strălucirea de altădată, alții o îngroapă cu foamea lor de bani și cu metodele meschine prin care vor să se îmbogățească. Fără să țină cont de sănătatea turiștilor și de eticheta negativă pe care o pun pe cea mai renumită stațiune balneară a Europei.
În urma unei sesizări primite cu privire la nerespectarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor la prestarea serviciilor de alimentație publică la punctul de lucru aparținând SC VASY VERSANT SRL, ,,TERASĂ + RESTAURANT Vasy XXXL”, situat în Băile-Herculane, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Caraș-Severin a desfășurat o acțiune de control la locația menționată.
„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aspectele semnalate se confirmă, operatorul economic nerespectând prevederile legale și procedurile de lucru la prestarea serviciilor de alimentație publică. Ca atare, comisarii CJPC Caraș-Severin au aplicat 3 amenzi contravenționale, în cuantum total de 9.000 lei și au dispus, totodată, măsura de retragere din consumul uman și distrugere a preparatelor culinare și materiilor prime care nu respectă temperatura de păstrare în cantitate de 80 kg și valoare de 1794 lei și, în conformitate cu prevederile art. 56 alin. 1 lit. a) din OG nr. 21/1992 actualizată s-a dispus aplicarea sancțiunii complementare de închidere temporară a unităţii pe o durată de 15 zile.”, a transmis Mihai Alin Gubandru, comisar-șef CRPC Regiunea Vest.
Nerespectarea la vitrina caldă și la vitrina rece a temperaturii de păstrare a preparatelor culinare a fost prima neregulă constată. În bucătărie și mai rău: condiții improprii desfășurării activității de alimentație publică, în sensul că pe linia de autoservire existau urme evidente de exfoliere, în bucătărie zone neigienizate mecanic, nu s-a spălat/dezinfectat pavimentul, bucăți de gresie și faianță sparte și dezlipite, utilaje neigienizate, mașină de curățat cartofii cu urme de grăsime veche, cuptor de pizza murdar, cu grăsime scursă, găleată cu apă murdară amplasată în bucătărie, veselă ciobită, chedere murdare la congelatorul pentru păstrarea materiilor prime congelate.”
Comisarii ANPC au mai descoperit condiții improprii desfășurării activității de alimentație publică în secțiunea de ˮBarˮ, unde s-a constatat faptul că existau agregate frig pentru păstrarea băuturilor răcoritoare neigienizate, cu chedere murdare, rafturi de susținere ruginite, iar sub chiuvetă existau urme de praf solidificat.