Carmangeriile, abatoarele, unitățile de tranșare a cărnii, piețele agroalimentare, dar și târgurile de Crăciun au intrat în atenția DSVSA. Inspectorii verifică modul în care sunt comercializate produsele specifice sezonului.
În perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin a demarat controalele tematice specifice, pentru a asigura cetățenilor un comerț cu alimente sigure și a preveni apariția de toxiinfecții alimentare.
În această perioadă sunt verificate, așadar, abatoarele în care se sacrifică porcine, unitățile de tranșare, de procesare, depozitele frigorifice, carmangeriile, măcelăriile, unitățile de alimentație publică, piețele agroalimentare și restaurantele, târgurile și depozite de fructe și legume. Nu vor fi ocolite nici cofetăriile, patiseriile, laboratoare de prăjituri și nici unitățile de panificație.
„Se va pune accentul pe verificarea condițiilor de igienă, a conformității documentelor însoțitoare, pe menținerea lanțului termic, asigurarea trasabilității, etichetarea și marcarea produselor. În timpul acestor controale, la suspiciune, se vor recolta probe de alimente”, spune directorului DSVSA Caraș-Severin, Pavel Borchescu.
Tot în această perioadă, inspectorii verifică și modul în care operatorii din sectorul alimentar respectă condițiile sanitare și pentru siguranța alimentelor cu privire la producerea, procesarea, transportul, depozitarea și comercializarea cărnii de porc, a modului de marcare și certificare a cărnii proaspete, precum și a altor preparate și produse din carne de porc.