Înșelăciune cu ajutorul de minimis în Timiș și Caraș-Severin

perchezitii in Timis politia romana
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Mai multe firme din Timiș și Caraș-Severin, dar și din alte 8 județe, au pus la care o înșelătorie cu ajutorul de minimis oferit de stat.

Societățile comerciale s-au trezit, luni, cu procurorii și polițiștii la ușă. Au avut loc 30 de percheziții.

Anchetatorii spun că în perioada 2018 – 2020, mai multe societăți comerciale ar fi solicitat și ar fi obținut un ajutor de minimis, inducând în eroare o instituție și băncile partenere. Prejudiciul cauzat este de 1.428.000 de lei.

„În perioada indicată, persoanele cercetate ar fi preluat mai multe societăți comerciale, care aveau aprobate finanțări prin intermediului unui program național, în sume de 200.000 de lei și TVA (în cazul societăților neplătitoare de TVA), pentru fiecare societate. Ulterior, ar fi schimbat sediului social al societății la o singura adresă, concomitent cu schimbarea administratorului societăților”, a transmis Poliția Română.

Suspecții au reușit să primească ajutorul de minimis cu acte false, care atestau activități ce aveau loc, de fapt, doar pe hârtie.  După ce încasau banii, aceștia radiau sediile societăților comerciale folosite.

promovare banner maxagro Muzeul TM

În acest caz, percheziții au avut loc în Timiș, Caraș-Severin, Sibiu, Constanța, București, Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj, Hunedoara și Gorj.

Opt persoane au fost ridicate și vor fi audiate de polițiști.

Sursa foto: arhiva

 

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/