Înotătorul român David Popovici a fost desemnat drept cel mai bun tânăr sportiv din Europa

david popovici

Înotătorul român a fost votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale de pe continentul nostru drept „Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din 2021.

Festivitatea de premiere a câștigătorului Premiului Piotr Nurowski a avut loc aseară, la Samorin, în Slovacia, în cadrul unei cine de gală organizate la Seminarul Asociației Comitetelor Olimpice Europene.

David Popovici a reușit în acest an să câștige un aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

leader board 728 x 90 px

Popovici a concurat pentru acest premiu cu alți 4 sportivi, clasați în ordine după David: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism . Toți au primit și premii în bani, David a luat o bursă de formare de 15.000 EUR.

Premiul a fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion. Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă.

Aceasta este a 10-a ediție a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat.