Inițiative PNL: alegeri corecte și copii xerox gratuite în instituțiile publice

banner publicitar

Două inițiative legislative ale PNL au intrat în vigoare. Una dintre ele reduce numărul de flotanți acceptați la o adresă și a doua obligă instituțiile publice să asigure copii xerox gratuite.

Cele două inițiative ale PNL au intrat în vigoare săptămâna trecută. Prima dintre ele modifică și completează Legea 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale. Obiectivul este limitarea influențării rezultatelor alegerilor prin metoda deja cunoscută a flotanților (numărul maxim al persoanelor care pot avea act de identitate pe aceeași adresă este de 10).

„Încetează în sfârșit turismul electoral și alegerile vor fi mai corecte, voința locuitorilor nu va mai fi influențată de flotanți care vin să voteze administrația locală după care dispar.”, spune deputatul PNL de Caraș-Severin, Jaro Marșalic.

Cea de-a doua inițiativă PNL devenită lege se referă la debirocratizare. Astfel toate instituțiile care prestează servicii publice au obligația să asigure copii xerox gratuite ale documentelor în sediul instituției și să prezinte pe site cererile în format electronic.