Infractorii din Caraș-Severin, mult mai bine dotați decât autoritățile Statului?! 

O concluzie tristă și totodată periculoasă. În urmă cu circa 8 ani, situația din Caraș-Severin era aproape ireală, iar autoritățile își făceau cu greu simțită prezența. Cel puțin asta spune că a găsit în județ fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, George Bucurică.

Acesta a fost invitat luni seara în Emisiunea „Jocuri de Putere”, realizată de Rareș Bogdan pe postul de televiziune Realitatea TV.

„Lovește baronul din Caraș-Severin prin interlopi?”, a fost una din întrebările cu care Rareș Bogdan a deschis emisiunea. El a făcut o prezentare a procurorului George Bucurică, o prezentare extrem de elogioasă și detaliată. „Domnul Bucurică s-a decis să vorbească despre acuzațiile împotriva sa și aduce și dovezi… despre fabricarea de probe și despre mafia politică interlopă din vestul țării. Întrebarea mea de jurnalist este simplă: «Cine sunt păpușarii?»”. Acesta a mai arătat că procurorul Bucurică a fost premiat de Laura Codruța Kovesi drept „procurorul anului” doi ani la rând. A fost evidențiat de către SRI în 2012 pentru eforturile în combaterea contrabandei.

Întrebat despre cum a ajuns în Caraș-Severin, Bucurică a arătat că a avut o activitate de polițist judiciarist și că a venit în Caraș-Severin de la Ilfov. „Am plecat în 2010, eram ofițer de poliție judiciară la IPJ Ilfov, cu o activitate în două servicii de elită (cercetări judiciare și investigarea fraudelor) timp de 12 ani”, a explicat Bucurică la Realitatea TV.

„În Caraș-Severin am găsit o situație aproape ireală: Statul, așa cum l-am perceput eu, prin autorități, era aproape dizolvat! La acel moment cei care comiteau infracțiuni stăteau mult mai bine – logistic, informațional, dar și operațional – decât autoritățile Statului. Am găsit o lipsă foarte mare de autoritate în zonă. Lucru care mi s-a părut nu numai suspect, ci și de neacceptat. Fiind 12 ani polițist – și polițist din convingere! – nu mi s-a părut o situație pe care s-o las nerezolvată”, a mai spus Bucurică. Acesta a arătat că erau situații când ofițerii Poliției de Frontieră se temeau să și oprească un autoturism, dar mai să efectueze un control al acestuia!