Informații de interes public contra cost într-o primărie din Caraș-Severin

La Constantin Daicoviciu există consilieri locali care vorbesc, însă nimeni nu-i ascultă, se plâng aceștia. 

Consilierul local Lucian Călțun a depus o solicitare, în urmă cu ceva timp, în care sesiza neregulile din punctul său de vedere din Consiliu cu privire la lipsa de interes a executivului de a pune la dispoziția consilierilor documentația pentru proiectele de hotărâre care sunt dezbătute în ședințele de Consiliu.

În urma anchetei efectuate de Corpul de Control al Prefecturii s-a dispus ca măsură, către conducerea administrativă, să se conformeze, însă nici azi nu se întâmplă acest lucru. Ba mai mult, am cerut documentația tehnică pentru un proiect de modernizare drumuri agricole și am primit ca răspuns că proiectul conține 685 de pagini și, în urma unui HCL aprobat recent, trebuie să achit suma de 1.370 de lei ca și contravaloare taxă de eliberare copii. Păi ce să mai spun… Eu nu vreau decât să putem și noi să aflăm informații despre ce votăm și ei îmi trimit răspunsuri care îmi îngrădesc acest drept”, a menționat Lucian Călțun, ales local în cadrul Consiliului Local Constantin Daicoviciu.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Consilierul local ALDE a depus și plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș pentru abuz în serviciu și purtare abuzivă. Motivul a fost refuzul punerii la dispoziție a documentelor tehnice pentru investițiile făcute sau care sunt în derulare, printre care realizare rețea de apă și canalizare pentru satele Zăgujeni și Prisaca sau asfaltare străzi și amenajare rigole. Și asta pentru că locuitorii acuză inundarea curților și beciurilor caselor în urma realizării rigolelor. Canalizarea se înfundă și ea foarte des, iar pe timp de vară dejecțiile emană mirosuri insuportabile.

Am luat legătura cu dirigintele de șantier pentru drumul între Prisaca și Mâtnicul Mare, am cerut documentația tehnică așa cum a zis primarul, dar mi-a zis că nu poate fără acordul primarului, ne-a făcut minge de fotbal, am informat că sunt probleme și a dat vina pe proiectant”, a mai spus Lucian Călțun.

banner maxagro