Informatica a pierdut în play-off și cu Imperial Wet Miercurea Ciuc, dar se „consolează” cu doi tineri jucători convocați la naționala de seniori

Informatica Timișoara a cedat în faza grupelor din play-off la scorul de 5-1 pe teren propriu cu Imperial Wet Miercurea Ciuc. Anterior, alb-violeții au pierdut și pe terenul Dunării Călărași, astfel că rămân cu 0 puncte în play-off.

Echipa din Harghita a dat primele trei goluri în primele trei minute ale meciului. Mai întâi a înscris Laszlo Szocs, apoi Cristi Matei, iar apoi, același Szocs. După 0-3 la pauză, diferența a crescut pentru Miercurea Ciuc după un gol al lui Robert Matei. Timișoara dat golul de onoare prin Stojan Milovac, dar scorul nu a rămas 1-4, deoarece în ultimul minut, pentru oaspeți a marcat și Bogdan Covaci. Informaticii i-a lipsit Vali Ilaș, accidentat, dar și Mihnea Toader, cu un deces în familie.

Antrenorul Daniel Rupa a precizat că a fost greu la antrenamente, cu internaționalii de juniori absenți. „O înfrângere dureroasă ca scor, dar având în vedere că am întâlnit cea mai valoroasă echipă, cred că trebuie să ne așteptăm cu toții la acest rezultat negativ. Proporțiile scorului mă deranjează foarte mult. Pentru asta muncim, să nu ne facem de râs, să jucăm futsal, să practicăm un futsal cât mai bun. A contat foarte mult că am luat repede goluri. Probabil și ei pe asta au mizat, pe pressingul de la început de partidă. Din păcate, în meciurile acestea grele, dacă mai facem și cadouri, e foarte greu să mai revii. Ne-a lipsit și Vali Ilaș astăzi. Am avut și câteva absențe la antrenament, având în vedere acțiunea lotului U19, de unde ne-au lipsit trei jucători. Nu i-am avut timp de trei săptămâni. Ieri la Deva i-am avut pe toți împreună. E foarte greu să pregătești un joc, foarte greu să speri la ceva”, a precizat Rupa.

Campionatul se întrerupe pentru că naționala de seniori va disputa două amicale cu Armenia, programate la Chiajna în 14 și 16 aprilie. Reșițeanul Robert Lupu i-a convocat de la Timișoara pe portarul Roberto Voin și pe lateralul stânga Sergiu Gavrilă, doi jucători de mare perspectivă. Informatica va juca următorul meci acasă, cu Dunărea Călărași, în jurul datei de 20 aprilie.