Inflația a atins un nou maxim!

promovare online Timisoara Casa Auto

Datele comunicate astăzi de Institutul Național de Statistică arată că media generală a scumpirilor a urcat în luna aprilie 2018 la 5,2% față de aprilie 2017, înregistrând un record al ultimilor cinci ani!

Potrivit INS, rata medie a inflației în ultimele 12 luni (aprilie 2017 – aprilie 2018) faţă de precedentele 12 luni (aprilie 2016 – aprilie 2017), calculată pe baza IPC, a fost de 2,8%. Determinată pe baza IAPC, rata medie a fost, în aprilie, de 4,3%. Banca Națională a României a majorat ușor, de la 3,5% la 3,6% prognoza de inflație pentru luna decembrie 2018, menținând-o la 3% pe cea pentru decembrie 2019. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a explicat că majorarea salariilor este inevitabilă, dar se va reflecta în prețuri.

promovare banner maxagro

„Nu cred că cineva mai poate opri creșterile de salarii în România, putem doar să le temperăm. Banca Națională nu se împotrivește creșterilor de salarii, dar cerem de fiecare dată atenție și iar atenție. Cum vreți să-i oprim pe medici să plece, dacă nu le mărim salariile? Cum să oprim corupția în spitale, dacă nu prin creșteri de salarii? Dar trebuie să fim atenți, că majorările de salarii, create de tensiunile de pe piața muncii, se vor reflecta mai devreme sau mai târziu în prețuri”, a spus Mugur Isărescu.

publicitate tmc 640