Prefectul Nicolae-Miu Ciobanu este pregătit să facă o analiză la sânge a tuturor cluburilor care funcționează pe raza județului. În acest sens, îi va convoca pe oficialii ISU „Semenic” și IPJ Caraș-Severin pentru elaborarea unui plan comun de acțiune.
„Deocamdată am solicitat situații statistice și urmează să ne întâlnim în zilele următoare cu cei care conduc Inspectoratul pentru Situații de Urgență și cu cei ai IPJ Caraș-Severin. Vom vedea exact care sunt locațiile cu probleme și le vom verifica. Cel mai probabil se vor face modificări inclusiv în legislație, în sensul că proprietarii unor astfel de locații vor trebui să obțină toate avizele de funcționare înainte de deschiderea amplasamentului. Și dacă nu va fi așa, cu certitudine vă pot afirma că în județ se vor derula controale pentru verificări pe această temă”, a declarat Nicolae-Miu Ciobanu, prefectul de Caraș-Severin, pentru Express de Banat, în această dimineață.
Dispoziții de control și la Reșița
Totodată, primarul municipiului-reședință de județ, Mihai Stepanescu, a dispus efectuarea de controale în toate cluburile şi discotecile din municipiu, începând de astăzi, de către Biroul Comerţ şi Poliţia Locală privind respectarea normelor legale de funcţionare a acestora. „În acelaşi timp, solicită şi implicarea tuturor instituţiilor care dau autorizaţii de funcţionare acestor localuri şi a furnizorilor de servicii (gaz, curent electric) în urmărirea respectării legalităţii funcţionării acestora”, se arată într-un comunicat de presă transmis de municipalitate.
Solidari cu drama
Până să se constate siguranța din cluburile cărășene, mulți dintre tinerii din municipiul de pe Bârzava și-au manifestat solidaritatea față de tragedia din „Colectiv”. Cu lumânări și flori în mână, aceștia s-au adunat aseară în centrul Reșiței, unde au adus un omagiu celor 30 de victime ale incendiului. De altfel, în oraș s-au amenajat două locuri pentru comemorare. Unul în Centrul Civic, lângă sediul Primăriei, iar cel de-al doilea în Piaţa Tricolorului. Prin urmare, reşiţenii pot depune flori şi candele, pot păstra un moment de reculegere în memoria celor dispăruţi.
Ancheta, în derulare
În ce privește ancheta organelor de cercetare penală, Parchetul a transmis informări prompte, ținând la curent publicul cu stadiul anchetei. În cadrul activităţilor desfăşurate de anchetatori, au fost ridicate noi mijloace materiale de probă ce urmează să fie folosite pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul din data de 30 octombrie.
De asemenea, în baza delegării, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București ridică de la sediile mai multor instituții publice şi private documentele apreciate ca fiind utile soluționării cauzei. În paralel, continuă audierile.
„Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, spun procurorii care anchetează cazul „Colectiv”, cel mai grav petrecut într-un club din România.
[…] “Deocamdată, am solicitat situații statistice și urmează să ne întâlnim în zilele următoare cu cei care conduc Inspectoratul pentru Situații de Urgență și cu cei ai IPJ Caraș-Severin. Vom vedea exact care sunt locațiile cu probleme și le vom verifica. Cel mai probabil, se vor face modificări inclusiv în legislație, în sensul că proprietarii unor astfel de locații vor trebui să obțină Sursă știre […]
Daca ar fi sa luam ,,la sange” fiecare local,restaurant,bar,discoteca din Resita s-ar putea ca niciunul sa nu functioneze legal,respectiv evaziunea fiscala inca este prezenta, iesiri sunt unele care de abia au 2, autorizatie sanitar-veterinara, mergi la unele si te crucesti ce este la baie, autorizatie de la agentia de mediu-chiar sunt curios care si-a luat-o pe bune in sensul ca au avut acordul locuitorilor din imediata apropiere in ceea ce priveste poluarea fonica.Citez ,,„În acelaşi timp, solicită şi implicarea tuturor instituţiilor care dau autorizaţii de funcţionare acestor localuri “-tovarase Primar, Primaria unui Municipiu este cea care in final in baza aprobarilor anterior obtinute de la DSVSA,Agentia de Mediu, Camera de Comert, are obligatia sa analizeze aceste aprobari sa fie conformitate cu legea si are ultimul cuvant de spus si decisiv in acordarea autorizatiei de functionare.Deci daca Primaria a dat autorizatie fara ca documentatia necesara sa fie conforma, este o mare problema care va atrage dupa sine si raspunderea penala
Sa nu continuam cu faptul ca la multe lipseste sistemul de supraveghere si paza-asa cum prevede legea pentru locatile destinate alimentatiei publice. Plus de asta, preturile sunt mai mari ca in TM…sunt multe nereguli din pacate
Chiar asa? Pana acum cine v-a oprit sa efectuati controale “la sange”?
Cum ati eliberat autorizatiile de functionare? Trebuia ca institutiile cu atributii in domeniu sa-si fi facut datoria asa cum trebuia,nu sa ni se dea,acum,cu praf in ochi!