Povestea Reșiței poate fi trăită cu ajutorul primului boardgame dedicat orașului. Trei oameni pasionați de jocuri au găsit rețeta prin care istoria, creativitatea și imaginația pot să prezinte ce s-a întâmplat cu un oraș în ultimul secol.
Resicza Bordgame spune povestea orașului începând cu anii 1920, după ce municipiul de pe Bârzava a devenit parte a României. Jocul se desfășoară pe trei ere și urmărește traseul istoric pe care toți reșițenii îl cunosc. Jucătorii trebuie să se concentreze pe construirea de case, magazine și furnale în prima eră, după care vor putea să transforme unele construcții în blocuri, supermarketuri și uzine în a doua eră și în a treia eră să încerce să mențină resursa umană în oraș. Sunt cinci resurse care pot fi colectate sau create: lemn, electricitate, oțel, cărămidă și bani. Pentru a le putea colecta și utiliza în partea de construcție, este nevoie de oameni, care joacă un rol central și al căror număr crește de la rundă la rundă. Fiecare jucător va obține niște obiective secrete pe care va trebui să le ducă la bun-sfârșit, dar este nevoie de colaborare cu ceilalți jucători pentru a atinge niște obiective comune.
Jocul creat de Andrei Bălbărău, Iulian Minghel și Alexandru Aciu-Suiugan este încă în etapa de testare și se îmbunătățește pe baza impresiilor și sugestiilor celor care doresc să îl încerce. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina de Facebook Resicza Bordgame.
Rsesicza Boardgame este un proiect finanțat de către Fundația Comunitară Banatul Montan prin Fondul Științescu.