INEDIT: Grădinița PN 5 din Caransebeș, reabilitată de un grup de tineri din Germania!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Prietenia afișată de nemți de-a lungul timpul continuă să impresioneze comunitatea locală. De această dată,  „atinși” de gestul prietenilor din străinătate au fost locuitorii municipiului Caransebeș.  

De ani de zile, relațiile de prietenie cu Germania le dau ocazia tinerilor cu probleme sociale să plece peste granițele țării, să viziteze locuri la care nu au visat vreodată. Acum, a fost rândul nemților să viziteze municipiul, însă nu pentru relaxare, ci pentru a pune umărul la reabilitarea unei grădinițe. Proiectul se numește ,,72 de ore”, întrucât lucrările s-au derulat pe parcursul a trei zile.

„Această acțiune a fost întreprinsă de un grup de tineri din Germania, împreună cu un grup de copii din Caransebeș, care sunt parte a unei organizații de întrajutorare a celor mici. A fost vizată Grădinița cu Program Normal Numărul 5 Caransebeș, iar întreg evenimentul a decurs foarte frumos. Trebuie mulțumit domnului viceprimar Cornel Galescu, pentru că din luna noiembrie a știut despre proiect și ne-a pus la dispoziție toate materiale. Nu am dus lipsă de nimic. Am avut vopsele, uleiuri, scânduri, ustensile, iar noi am contribuit cu forța de muncă. Unul dintre scopurile întâlnirii a fost socializarea și cultivarea relațiilor socio-culturale”, a declarat coordonatorul de proiect. Astfel de acțiuni au mai avut loc și în alte țări de pe continent: Polonia, Lituania sau Republica Moldova.

Cercul prieteniei pe Muntele Mic
Ca să fie răsplătiți pentru gestul pe care l-au făcut, viceprimarul municipiului, Cornel Galescu, i-a dus pe tineri într-o excursie la Cabana Clubului Montan de pe Muntele Mic. Astfel că în jur de 100 de copii, nemți și români, au realizat la altitudine cercul prieteniei și al protecției naturii.

promovare banner maxagro

„În calitate de viceprimar m-am ocupat de procurarea materialelor de care a fost nevoie, de mobilizarea departamentelor de curățenie și întreținere din cadrul Primăriei, iar în calitate de Președinte Onorific la Clubul Montan, le-am oferit copiilor angrenați în proiect o «Zi de Aventură» pe Muntele Mic. Aceasta a constat într-o excursie în zona Vâlsan și în aplicații în Parcul de Aventură de la Pensiunea Ioana. Copii romani și germani au participat împreună la excursie, s-au cațărat, au mers pe podurile suspendate și s-au bucurat de un gulaș la ceaun”, a declarat Cornel Galescu, viceprimarul municipiului Caransebeș, pentru www.expressdebanat.ro .

nemti
Grupul de nemți a fost răsplătit pentru gestul inedit

Pentru că relațiile de prietenie durează de foarte mult timp, iar familia care le-a inițiat i-a ajutat pe elevii din Caransebeș să viziteze Germania, viceprimarul are în plan inițierea unui proiect de hotărâre prin care cei doi să fie numiți cetățeni de onoare ai municipiului de pe Timiș și Sebeș. „Copiii cu probleme sociale sunt ajutați de 12 ani, iar oamenii au stat în anonimat, fără să aibă vreo pretenție. Cred că prin decizia pe care o vom lua în Consiliul Local vor simți cât de mult îi apreciază comunitatea locală pentru acțiunile lor”, a adăugat viceprimarul.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/