Industria evenimentelor a ridicat Clujul deasupra Timișoarei!

Timișoara a căzut sub Cluj în industria evenimentelor
dacus 05 iulie 2024 Publicitate Stiri in Express de Banat Timisoara si Resita

Timișul a pierdut supremația! Marile festivaluri și evenimente culturale și sportive au făcut ca Produsul Intern Brut realizat în județul Cluj să explodeze pur și simplu în ultimii ani.

Academicianul Ioan Păun Otiman, membru marcant al Academiei Române, a prezentat într-unul dintre evenimentele organizate de Clubul Economic Nord-American din Timișoara rezultatele unor studii cu privire la evoluția economică a României în perioada 1990 – 2023, studii care explică de ce județul Timiș a pierdut titlul de motorul economiei românești. „Până în 2016, județul Timiș, la indicatorul cel mai important, PIB (n.r. – Produs Intern Brut), se afla pe locul întâi. Din 2016, din păcate, Clujul ne-a luat-o înainte. De ce oare ne-a luat-o înainte Clujul în acești ultimi 6-7 ani? Am găsit răspunsul. Nici la industrie, nici la servicii și nici la agricultură nu sunt înaintea noastră. Sunt însă la industria evenimentelor. Pentru că au o infrastructură pentru marile evenimente culturale, academice, universitare, sportive nu mai vorbesc, mult mai bună decât noi. Poate ar trebui să avem în vedere și acest aspect al dezvoltării județului Timiș!”, a explicat academicianul.

publicitate Timisoara banner maxagro

Festivaluri precum Untold sau Electric Castle, meciuri de Cupa Davis la tenis, campionate europene de gimnastică și baschet, concerte ale unor artiști de talie internațională organizate mai mereu în Sala Polivalentă, atâtea și atâtea evenimente cultural-artistice, meciuri de fotbal de Champions League și Europa League sau ale europeanului de fotbal la tineret fac parte dintr-un calendar atât de bogat al evenimentelor organizate în Cluj. Fără stadion, cu o sală polivalentă ce nu satisface rigorile vremii, Timișoara se menține pe locul doi la capitolul PIB bazându-se pe industrie și agricultură.

STPT job 1000x200 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/