Independentul Adrian Orza, invitat să candideze pentru Consiliul Local Timișoara pe listele unui partid. „Mă voi gândi cu seriozitate”

Pro România, prin vocea candidatului la Primăria Timișoara, Marius Craina, îl invită pe actualul ales independent Adrian Orza să se alăture formațiunii politice și să candideze pentru încă un mandat în Consiliul Local Timișoara. Orza și-a retras recent candidatura la fotoliul de primar. 

Marius Craina spune că a aflat de retragerea candidaturii lui Adrian Orza la Primăria Timișoara cu „îngrijorare și tristețe”.

„Având în vedere experiența uriașă pe care a acumulat-o în calitate de viceprimar și consilier local, profesionalismul și implicarea permanentă în rezolvarea tuturor problemelor legate de orașul nostru, consider că trebuie să facem tot ceea ce ține de noi ca oamenii de valoare, cu experiență în diverse domenii de activitate, și care au demonstrat competență, pe parcursul activității lor, să ocupe funcții și poziții prin care își pot pune calitățile în valoare, astfel, contribuind la dezvoltarea orașului nostru, pe care cu toții îl iubim! Din aceste considerente îl rog pe dl. Adrian Orza să vină alături de mine și de echipa Pro România pe o poziție onorantă, conform meritelor dumnealui, pe lista de consilieri locali. Noi toți timișorenii avem nevoie de consilierul local Adrian Orza!”, a scris Marius Craina pe Facebook. 

Adrian Orza a anunțat la începutul lunii august că renunță la intenția de a candida la Primăria Timișoara, invocând lipsa unei „coaliții închegată administrativ”.

Reacția lui Adrian Orza la propunerea lui Marius Craina

Adrian Orza spune că se gândește serios la propunerea candidatului Pro România la Primăria Timișoara.

„Am dorit o alianță care să fie adevărata alternativă la actuala administrație. O alternativă din interiorul acestui oraș. Pentru că Timișoara nu e orice oraș. E Orașul! Deși părea utopică, putea să fie realizată. Din păcate, ce pare logic și normal , iată, devine utopic într-o societate care nu își mai regăsește ritmul și respirația echilibrului, dincolo de cadența politică. Și a iluzoriilor doctrine. (…) Oarecum sunt mândru că nu sunt privit ca politician. Nici nu am pretins vreodată că sunt. Și nici nu mă interesează să fiu. Mă onorează însă că sunt văzut ca om de administrație. (…) Pot cu siguranță să îi spun (n.r. lui Marius Craina) că mă voi gândi cu seriozitate la gestul dumnealui – probabil fără precedent într-o lume politică plină de falii fără sens.”, i-a răspuns Adrian Orza lui Marius Craina.