Incidență peste 20 într-o comună din Caraș-Severin!

Este cea mai mare incidență înregistrată până acum în Caraș-Severin. Mai precis, din cei 770 de locuitori ai comunei Goruia, 16 s-au infectat cu coronavirus în 14 zile. 

Chiar dacă, din 13 aprilie, măsurile au devenit mult mai aspre în comuna Goruia pentru a reduce rata de infectare cu coronavirus, acestea nu par să dea rezultate. Dacă la acea dată localitatea avea o incidență de 11,69, numărul cazurilor a continuat să crească, ajungând ieri la 16,93 cazuri de COVID-19 la mia de persoane. Cu o zi înainte – duminică – incidența ajunsese chiar la 20,78, probabil cea mai mare incidență înregistrată până acum într-o localitate din Caraș-Severin.

În contextul situației speciale în care se află comuna Goruia și în ciuda faptului că incidența este în creștere, polițiștii susțin că au intensificat controalele în zonă. „Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Oravița desfășoară zilnic misiuni pentru verificarea respectării măsurilor dispuse pentru diminuarea riscului epidemiologic, cu precădere pe raza comunei Goruia, unde în prezent se înregistrează cea mai ridicată incidență de răspândire a cazurilor de COVID-19 calculată la nivelul județului Caraș-Severin. Doar pe raza comunei Goruia acționează zilnic 6 polițiști, pe durata întregii săptămâni fiind angrenate în zonă peste 40 de polițiști”, ne-au transmis reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

Oamenii legii susțin că în ultima săptămână au fost organizate 8 acțiuni punctuale, fiind legitimate peste 126 de persoane și verificate zilnic toate persoanele care se află în izolare și carantină la domiciliu, în cele 3 sate aparținătoare comunei.

Nici cei 5 agenți economici de pe raza localității nu au scăpat de controale. Polițiștii verifică zilnic dacă aceștia respectă programul de funcționare impus de noile restricții (5.00-18.00).

În total au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea măștii de protecție.

„Subliniem faptul că polițiștii cărășeni acționează în permanență, pe raza întregului județ, atât pentru verificarea respectării măsurilor de diminuare a riscului epidemiologic, cât și pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional”, mai spun reprezentanții Poliției cărășene.

Conform celei mai recente raportări, rata de infectare în Caraș-Severin este de 2,23.

CITEȘTE ȘI: În două comune din Caraș-Severin se dă stingerea la ora 20! Incidența cazurilor de COVID-19 a depășit 7,5!