Incident la Spitalul Județean Timișoara: un pacient a luat foc în timpul operației UPDATE. Poliția face cercetări

casa austria

Un bărbat în vârstă de 84 de ani a fost ars la nivelul feței și al gâtului în timpul unei operații chirurgicale la care a fost supus în cadrul Secției de Chirurgie Plastice a Spitalului Județean din Timișoara. Medicii care îl operau au și ei arsuri la nivelul mâinilor.   

Pacientul în vârstă de 84 de ani are o patologie oncologică, spune directorul Spitalului Județean.

„În Secția de Chirurgie Plastică Casa Austria a fost operat un pacient cu patologie oncologică, de 84 de ani, la care trebuia făcută o operație de biopsie ganglionară. Având în vedere talere asociate pacientului, a necesitat o anestezie superficială care s-a dovedit a nu fi suficientă având în vedere necesitatea extinderii intervenției chirurgicale. Astfel, s-a convertit la un alt tip de anestezie, una mai complicată, mai profundă. La manevrele de conversie, oxigenul eliberat prin tubulatură în contact cu o flamă a cauterului utilizat a făcut o flacără care a produs arsuri superficiale pacientului, cât și medicilor care l-au operat.”, a declarat Sorin Barac, managerul Spitalului Județean Timișoara.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Pacientul a suferit arsuri la nivelul feței și al gâtului, iar acum este într-o stare bună, a mai precizat Barac. Medicii care îl operau au arsuri la nivelul mâinilor.

„Acum pacientul este într-o stare bună, din câte am înțeles de la colegi, și este îngrijit cu tot ce este mai bun. Medicii au arsuri la nivelul mâinilor. Procedura a fost una corectă, a fost înregistrat ca eveniment advers, deci restul e conform legislației. Este prima dată, nu îmi aduc aminte să se mai fi întâmplat asemenea lucru și cred că, sper că nu o să se mai întâmple.”, a mai spus Barac.

UPDATE. Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru vătămare corporală din culpă. 

Polițiștii Secției 2 Poliție Timișoara s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și a împrejurărilor care au dus la acest incident.

banner 970 x 250