Închisoare pentru șoferii drogați, băuți sau fără permis care provoacă accidente mortale

Șofer din Resita cu sticla de bere în mână la volan.

Modificările din Codul Penal prevăd ca șoferii care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor, precum și cei care nu dețin permis de conducere și provoacă un accident mortal să fie trimiși după gratii, fără posibilitatea suspendării pedepsei.

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Caraș-Severin au desfășurat, în perioada 12 – 20 iulie, activități de informare și prevenire a consumului de alcool și droguri la volan, cu privire la modificările prevederilor Codului Penal, aduse prin Legea nr. 213 din 2023 (Legea Anastasia).

publicitate online in ziar Express de Banat

În cadrul activităților, conducătorii auto și elevii unei școli de șoferi din Reșița au beneficiat de informații cu privire la noile modificări survenite. Astfel, conducătorul auto, aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

dacus 05 iulie 2024

Acțiunile preventiv-informative s-au desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin – Serviciul Rutier.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/