Închisoare cu suspendare pentru mama care a condus fără permis și și-a accidentat mortal copilul de 4 ani!

accident mortal cornerevsa

Ana Novăcescu, mamă a cinci copii minori, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul fără permis auto după ce, în 31 iulie 2021, a provocat un accident rutier în urma căruia băiețelul ei de 4 ani și-a pierdut viața!

Femeia care acum are 30 de ani se deplasa pe DJ 608, pe raza localității Cornereva, spre o grădină în care avea de cosit, când, la intrarea într-o curbă, pe fondul neadaptării vitezei, a lovit un gard de lemn, ulterior autoturismul Dacia Logan răsturnându-se într-un pârâu. În autoturism se aflau și patru din cei cinci copii ai femeii, toți minori, cu vârste de 12, 8, 7, respectiv 4 ani. Aflat pe bancheta din spate, cel mai mic dintre copii a suferit vătămări grave. Ana Novăcescu l-a văzut plin de sânge, l-a luat imediat în brațe și a început să strige după ajutor. A oprit o mașină care se afla în trecere și a plecat cu copilul în brațe în întâmpinarea ambulanței care fusese anunțată despre evenimentul rutier. Din nefericire, micuțul nu a rezistat, medicii constatând decesul.

În fața organelor de cercetare penală, Ana Novăcescu și-a recunoscut faptele, dar s-a prevalat de dreptul la tăcere, negăsind forța de a rememora scenele în care și-a pierdut copilul. Trimisă în sala de judecată pentru comiterea a două infracțiuni, femeia a fost condamnată la 1 an și 10 luni închisoare. Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de supraveghere de 3 ani. Sentința Judecătoriei Caransebeș poate fi atacată cu apel. „Din punctul meu de vedere este o soluție perfect legală și temeinică. Clienta mea e afectată foarte tare de cele întâmplate, este o adevărată dramă, va fi marcată toată viața. A recunoscut faptele așa cum au fost reținute de organul de cercetare penală, iar instanța a ținut cont de circumstanțele reale ale persoanei și a aplicat o pedeapsă sub supraveghere.”, a comentat avocatul Cosmin Bolosin.