Începe proiectarea campusului dual din Timișoara

campus dual la timisoara
mbmr 1000x100

Campusul pentru învățământul dual va fi realizat în Calea Buziașului din Timișoara, cu bani europeni, pe un teren cu o suprafață de trei hectare.

Primăria Timișoara anunță că a semnat contractul de proiectare – faza studiului de fezabilitate – pentru realizarea investiției „Campusul regional integrat pentru învățământ dual Vest Timișoara”.

Campusul Dual este unul din proiectele strategice ale Timișoarei prin care vrem să atragem și să păstrăm în oraș tineri care se califică în diferite meserii care sunt căutate pe piața forței de muncă. Noul campus le va oferi atât spații de cazare și burse, cât și laboratoare și ateliere cu echipamente moderne unde să se pregătească. Mă bucur că acest proiect a adus împreună atât mediul universitar, cât și licee, companii puternice din Timișoara și reprezentanți ai mediului de afaceri”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Proiectul Campusului Dual de interes regional a câștigat o finanțare în valoare de 20,8 milioane de euro prin PNRR, la care se adaugă o co-finanțare din bugetul local de aproximativ 5,8 milioane de euro.

Muzeul TM

Scopul este de a apropia oferta forței de muncă calificată de nevoile reale ale pieței. Elevii interesați să învețe o meserie vor fi formați aici, cu ajutorul firmelor și al mediului universitar. Proiectul de campus cuprinde clustere educaționale pre-universitare și universitare, ateliere de practică specializată, spații de cazare, zone de management, bibliotecă, sală de sport, cantină, cafenea, aulă, spațiu de consiliere și orientare profesională, printre altele. Construcțiile vor fi toate eficiente din punct de vedere energetic. Campusul va avea și suprafețe generoase de spații verzi întinse pe mai mult de un hectar. Pe lângă construcția campusului, proiectul mai prevede dotarea atelierelor digitale din cadrul învățământului dual, plata burselor pentru elevi și studenți, precum și măsuri conexe de creștere a calității și vizibilității învățământului dual”, a informat Primăria Timișoara.

Finanțarea a fost accesată de Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara, coordonat de Universitatea Politehnica Timișoara, lider de proiect, constituit special în acest scop și format din 31 de parteneri: Primăria Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I Timișoara, Inspectoratul Școlar, șapte licee, 16 companii și trei asociații ale mediului de afaceri.

Universitățile din cadrul consorțiului contribuie cu 1,2 milioane de euro din bugetele proprii, iar companiile din cadrul consorțiului cu 1,7 milioane de euro pentru construcția noilor programe de studii și îmbunătățirea condițiilor de practică a elevilor și studenților. Valoarea contractului de proiectare, faza studiului de fezabilitate, este de aproximativ 64.500 de euro, cu TVA inclus, iar termenul de elaborare a documentației tehnice este de patru luni de la emiterea ordinului de începere.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/