Începe prima acțiune de deratizare din acest an la Timișoara

Primăria Timișoara anunță că odată cu venirea primăverii reîncep acțiunile de deratizare. Prima va avea loc în perioada 13 – 31 martie, pe domeniul public al orașului.

Primăria Timișoara informează că, în perioada 13 – 31 martie, se va desfășura prima acțiune de deratizare din acest an, pe domeniul public al orașului. Această operațiune va fi realizată de către Coral Impex SRL, cu care Primăria Timișoara are încheiat un contract privind activitățile de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

Produsele cu care se stropește împotriva rozătoarelor sunt avizate de Ministerul Sănătății, iar personalul implicat în efectuarea operațiunii este calificat și autorizat, fiind dotat cu echipament de protecție corespunzător. În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfășurare a acestei acțiuni va fi extinsă.

celtic transilvania 1000x100px

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem apel la cetăţenii orașului să sprijine această acțiune și să adopte măsuri urgente în privința curățeniei în propriile gospodării pentru combaterea rozătoarelor. Rugăm cetățenii să procedeze la salubrizarea și igienizarea spațiilor proprii de depozitare a deșeurilor menajere, interioare și exterioare clădirilor. Atragem atenția timișorenilor asupra faptului că sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea staţiilor destinate plasării momelilor, amplasate de către operatorul serviciilor de deratizare pe domeniul public”, a transmis instituția.

Timișorenii care nu-și fac curat în gospodării și nu iau măsuri în vederea combaterii rozătoarelor și insectelor riscă amenzi între 500 și 1.000 lei, iar persoanele juridice, între 1.000 și 2.500 lei.