Începe măsurarea străzilor din Timișoara

gheorghe lazar

Administrația Timișoarei a semnat contractul cu firma care va măsura toate străzile orașului. Rezultatele vor sta la baza viitorului contract de salubrizare.

Societatea timișoreană Gauss va primi 150.000 de lei și va trebui să termine măsurătorile în 45 de zile.

Trebuie măsurate lungimea și lățimea străzilor, trotuarelor, pistelor de biciclete, parcărilor, podurilor, aliniamentelor de spații verzi situate între trotuar și carosabil sau între benzile de circulație și malurile Canalului Bega. Toate trebuie identificate corect pentru o salubrizare eficientă.

„Studiul va constitui o sursă de informaţii corectă și necesară pentru determinarea suprafețelor străzilor propuse pentru salubrizare, pentru întocmirea graficelor cu frecventa de execuție și determinarea volumului anual de lucrări. Este necesară contractarea unor servicii profesionale de consultanţă în domeniul topografie-cadastru în vederea realizării unui studiu privind efectuarea de măsurători a străzilor din municipiul Timișoara în vederea determinării lungimii, lățimii și suprafeței acestora; parametrii necesari pentru stabilirea suprafețelor de salubrizare stradală ce fac obiectul salubrizării stradale”, aflăm de pe site-ul de achiziții publice.

Administrația Fritz anunța la începutul verii că a reușit să renegocieze contractul de salubrizare, care acum cuprinde 95% dintre străzi. Documentul a fost parafat de fosta administrație cu o acoperire de doar 40% din străzi. Mai mult, actualul contract expiră anul viitor și va fi semnat unul nou.