Începe Fășangul în Banatul Montan

Șapte evenimente prilejuite de sărbătoarea Fășangului au loc la Reșița, în perioada 1-13 februarie, 2024.

Tonul este dat astăzi, la ora 17:30, la Biblioteca Germană „Alexander Tietz”, de Muzeul Cineastului Amator (MCA). Expoziția „De Fășang” dedicată fotografului Oswald Ruzicska, este prima din luna februarie inclusă în proiectul prin care MCA marchează zece ani de activitate. Mâine, de la 17:00, sediul Forumului Democrat German (FDG) găzduiește sărbătoarea tăițeilor pentru copii și tineri, continuată pe 5 februarie, de la ora 16:30, de evenimentul omonim dedicat adulților.

Pe 8 februarie, la ora 12.00, la Direcția Județeană pentru Cultură este programată expoziția de artă plastică intitulată „Carnavalul Culorilor”. Punctul culminant va fi balul mascat de Fășang, programat pe 10 februarie, de la ora 19:00, la restaurantul „Dușan și fiul” din Reșița. La acest eveniment, accesul se face pe bază de invitații care pot fi procurate de la sediul FDG. Pe 12 și 13 februarie, cu începere de la ora 17:00, respectiv 16:30, acceași locație va găzdui  sărbătoarea gogoșilor, dedicată copiilor, respectiv adulților.

„Anul acesta, creștinii apuseni intră în Postul Mare, odată cu Miercurea Cenușii sărbătorită la mijloc de februarie. Până atunci, să ne bucurăm de aceste zile de Fășang. Primul bal de Fășang de după evenimentele din 1989 a avut loc în anul 1991, în organizarea Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița”, a declarat președintele FGD, Erwin Țigla. De asemenea, în paralel cu Fășangul, pe 4 februarie de la ora 14:00, la Anina, este programat carnavalul cartierului Celnic.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/