Începe dezinsecția în Reșița!

explo 1000x200

Lupta contra țânțarilor, căpușelor și muștelor începe și la Reșița. În perioada imediat următoare, se dă startul dezinsecției aeriene și celei la nivelul solului.

Primăria Municipiului Reșița anunță cetățenii că în 25 și 26 iulie, joia și vinerea viitoare, începe procedura de dezinsecție cu produse aprobate de Ministerul Sănătății. Principalele insecte vizate sunt căpușele din parcurile reșițene și cele ce țin de orașul Reșița, țânțarii și muștele din oraș.

Substanţele, folosite în procesul de dezinsecţie sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol sănătatea populaţiei şi a animalelor. Totuşi, în condiţii de soare puternic şi insolaţie, albinele aflate în zbor pot fi afectate. Din acest motiv, Primăria Municipiului Reşiţa roagă apicultorii să-şi închidă albinele în seara zilei de 25 iulie şi în dimineaţa zilei de 26 iulie”, anunță Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.

De asemenea, cetățenii orașului pot continua dezinsecția pe cont propriu tocmai pentru a combate muștele și țânțarii, concomitent cu operațiunile efectuate de primărie. Așadar, dezinsecția începe în parcurile din oraș împotriva căpușelor, în Parcul Cărășana, Parcul Copilului, Parcul Tricolorului, Parcul Siderurgistului, dar și în locurile de joacă din oraș și din cartierele aparținătoare. Apoi se continuă cu toate zonele verzi din oraș și de lângă oraș, inclusiv pe platoul turistic Secu, după care se vor aplica diferite tratamente aeriene cu ajutorul elicopterelor.