Începe bătălia pe spațiile medicale degradate din Policlinica Reșița

Medicii din incinta Policlinicii din Reșița au liber la cumpărarea spațiilor în care își desfășoară activitatea în prezent. Asta pentru că aleșii locali au intabulat terenul de sub clădire, iar acum pun spațiile la dispoziția doctorilor. Decizia este cea mai bună în opinia cadrelor medicale pentru că, în prezent, clădirea se degradează, din cauză că nimeni nu se preocupă de reabilitarea ei.

Primăria Reșița a făcut pași importanți pentru vânzarea spațiilor din cadrul Policlinicii. Astfel că, degradarea clădirii poate fi oprită, dacă medicii își dau acordul ca să cumpere spațiile. „Potrivit unei decizii a consiliului local, putem vinde spațiile. Am cumpărat terenul situat sub clădire, am rezolvat problema intabulării, astfel că le putem oferi doctorilor, care trebuie responsabilizați”, a spus primarul Reșiței, Mihai Stepanescu.

Medicii sunt dispuși să dea bani
Cei peste 40 de medici care își desfășoară activitatea în Policlinică și-au manifestat disponibilitatea de a cumpăra spațiile medicale încă din luna septembrie. Pasul următor este ca municipalitatea să vină cu o ofertă de preț nemulțumirea doctorilor este că vor trebui să scoată bani din buzunar și pentru pământul de sub clădire și pentru spațiile comune.

„Nu este chiar în regulă acest lucru, pentru că la spațiile de la județean s-a vândut cabinetul, iar medicul a plătit doar 45 de euro/mp, strict pentru cabinetul unde își desfășoară activitatea. Spațiile comune s-au scos din calcul și pământul de sub clădire, de asemenea”, a spus Maria Preda, medic de familie. Doctorul își desfășoară activitatea de ani buni în Policlinică și va cumpăra spațiul, deși mai are puțin până la pensie. Asta pentru că, în caz contrar, cabinetul în care își tratează acum pacienții va fi scos, oricum, la licitație și nu are unde să se mute.

Clădire degradată
În momentul de față, clădirea se află într-un avansat stadiu de degradare, din cauză că acolo nu s-au mai făcut investiții de ani buni. În plus, chiar intrarea în clădire este deprimantă. Instalațiile electrice vor trebui refăcute, la fel și sistemul de canalizare. Asta pentru că, din anii 70 în Policlinica din centrul orașului nu s-a investit niciun leu.