Începe bacul de toamnă. Lucrările se corectează digitalizat

bacalaureat Timisoara

Peste o mie de elevi din județul Timiș se pregătesc de examenul de bacalaureat, sesiunea lunii august. Aceștia vor fi distribuiți la patru centre de evaluare.

Un centru zonal de evaluare a fost organizat la nivelul județului. Cea mai importantă noutate a acestei sesiuni de examen este legată de faptul că toate lucrările vor fi evaluate digitalizat.

„În această etapă a examenului de bacalaureat avem înscriși 1.068 de candidați. (…) Avem foarte multe noutăți. Se implementează acel proiect care a fost în faza de testare în vară și anul trecut, acel procedeu prin care se scanează lucrările, se încarcă într-o aplicație și se transmit la centrele zonale de evaluare din diverse părți ale țării, iar corectura se va face online. O noutate este inclusiv modul în care se scanează lucrările și se încarcă pentru a ajunge la evaluatori. (…) Nu mai există acea suspiciune că există o corectură neadecvată a lucrării. Toate aceste lucruri, cred eu, vor dispărea cu noul procedeu. Dacă există o diferență de un punct în cazul unei lucrări corectate de doi evaluatori din județe diferite, aceasta va fi transmisă către alți doi evaluatori și tot așa până când se va ajunge la o corectură cât mai uniformă a lucrării respective.”, a declarat Cosmin Hogea, inspector școlar adjunct de Timiș.

Cei mai mulți dintre absolvenții de liceu care vor promova în această sesiune a examenului se vor îndrepta, cel mai probabil, spre piața muncii.

„Dacă doresc să își continue studiile universitare vor merge spre acele locuri, dar sunt convins că nu toți care promovează bacalaureatul se vor înscrie. Mulți din această etapă cred că se vor adresa mai degrabă pieței muncii, nu universităților. Plus că sunt multe universități care nu mai au locuri disponibile, în această etapă, la specializările mai căutate. Poate unii dintre cei care vor promova examenul în august vor rămâne pentru înscrierea pentru anul viitor.”, a mai explicat Cosmin Hogea.

Prima probă scrisă a examenului național are loc în 16 august, cea la limba și literatura română. Bacalaureatul continuă în 17 august cu proba obligatorie a profilului, în 18 august cu cea la alegere a profilului și specializării și limba maternă – în 21 august. Primele rezultate se vor afișa în 25 august, cu o perioadă de depunere a contestațiilor între orele 12 și 18, iar rezultatele finale se vor anunța în 29 august.

1000 x 100 gif logiscool