Începe atribuirea terenurilor gratuite pentru tinerii care vor să își construiască o casă. Primii beneficiari au fost anunțați acum 4 ani

teren

Primăria Timișoara a semnat, luni, primele 8 contracte de atribuire în folosință gratuită a terenurilor pentru tinerii care vor să își ridice o casă. Se întâmplă la patru ani de când a fost întocmită lista cu beneficiarii acestor parcele. Există însă încă o problemă. În zonă nu au ajuns încă utilitățile.  

Lista aprobată în primăvara anului 2017 de administrația locală cuprinde 128 de tineri beneficiari ai acestor terenuri gratuite. Într-o primă fază au fost semnate doar 8 contracte, explică viceprimarul Cosmin Tabără.

„Terenurile nu sunt încă gata, din păcate, pentru construcție. Acolo am reușit să bugetăm o mică sumă pentru a demara acțiunea de igienizare a terenurilor și pentru a trage utilitățile. Igienizarea o vom face repede, ideea este va trebui să tragem utilități și vom vedea în viitor cum putem să facem să demarăm această acțiune, pentru că este important nu doar să le dăm acele terenuri, ci acei tineri să poată și investi, să își construiască locuințele cât mai repede. În prima fază am semnat 8 contracte și am semnat doar cu cei care au avut sentință judecătorească. Tergiversând acest proces mai bine de 5 ani, aproape 6, s-au adunat și litigii, litigii câștigate de unii dintre ei. În viitor vor mai fi semnate încă 120 de contracte cu celelalte persoane care se încadrează, doar că acele persoane, conform HCL-ului și conform legii, trebuie să vină la primărie cu o serie de documente pentru a atesta chestiuni legate de proprietate. Colegii de la Patrimoniu au trimis ceea ce trebuie să facă fiecare dintre persoanele care se regăsesc pe lista inițială.”, a declarat viceprimarul Cosmin Tabără.

1000x200 dacus 02

Potrivit viceprimarului, dacă între beneficiari se află persoane care nu mai întrunesc condițiile legale pentru a intra în posesie, se va suplini cu următorii de pe listă.

Terenurile din zona străzii Ovidiu Balea din Mehala vor fi atribuite și celor care aveau vârsta de 35 de ani, la momentul depunerii cererii. Ca să beneficieze de parcele, tinerii trebuiau să aibă domiciliul în Timișoara și să depună o garanție de aproape 10.000 de euro, ca dovadă că pot începe construcția unei case.

publicitate si promovare online banner maxagro