Timișorenii sunt invitați miercuri, în 26 octombrie, de la ora 18, la Galeria Helios din centrul orașului să își exploreze propria creativitate într-un atelier ghidat de Livia Mateiaș și Linda Saskia Menczel. „Start – Arta în comunitate” este primul eveniment din cadrul proiectului.
Atelierul va fi unul de mediere culturală, în care timișorenii vor avea ocazia să o întâlnească pe artista Linda Saskia Menczel, creatoarea expoziției Coda. Linda este sculptoriță și expune în prezent în cadrul galeriei Helios.
Alături de Linda Saskia Menczel, timișorenii o vor putea întâlni și pe artista Livia Mateiaș. De asemenea, vor avea ocazia să asculte sunetul pianului stârnit live la clape de Eliana Zah şi Adeline Strîmbu. Inspirați de semnele și simbolurile găsite în creațiile artistice, participanții vor avea ocazia să-și creeze propria lume, printr-o lucrare grafică pe care la final pot să o ia acasă. Nu e necesar să aibă experiență în desen sau grafică.
„Arta în comunitate aduce oamenii mai aproape de artă și arta mai aproape de oameni.”, declară Livia Mateiaș, inițiatoarea proiectului.
Atelierul este gratuit, organizatorii oferă toate materialele necesare. Pentru participare, doritorii sunt rugați să se înscrie aici.
„Arta în comunitate” este un proiect prin care arta este adusă aproape de oameni, prin experiențe directe, întâlniri între artiști și public și printr-o serie de ateliere creative și evenimente de mediere culturală. Organizatorii își propun să deschidă Galeria Helios și Galeria Park mai mult spre publicul din Timișoara și, în același timp, să atragă publicuri noi spre acestea. Proiectul are o componentă importantă de educație vizuală, ecologică și socială, prin ateliere creative de pictură, grafică, reciclare și upcycling, ghidate de artiști locali din Timișoara.
Proiectul „Arta în comunitate” este organizat de Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara, în parteneriat cu studioul artouching și finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara. Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.
Dezvoltarea proiectului poate fi urmărită pe paginile dedicate de Facebook și Instagram (arta_in_comunitate).