Începe amenajarea heliportului de la Cioca. Va putea găzdui cel mai mare elicopter al forțelor armate române

aerodrom cioca

Consiliul Județean Timiș a semnat, marți, contractul pentru amenajarea heliportului de la Aerodromul Cioca, situat la ieșirea din Timișoara spre Cenad, pe DN6. Șantierul va fi predat constructorului săptămâna viitoare. 

Contractul a fost semnat între Direcția de Prestări Servicii a CJ Timiș și firma câștigătoare T&T și ABC Aviation din București.

„E vorba de construcția platformei pentru heliport, 21 m/21 m, dimensionată pentru a primi cel mai mare elicopter din dotarea forțelor armate române, e vorba MIG – 17, dar și elicopterele americane achiziționate acum două săptămâni de Ministerul de Interne. Asta înseamnă un mare ajutor pentru operațiunile de salvare de tip MEDEVAC, respectiv SMURD. De asemenea, pentru amenajarea pistei de aterizare-decolare, în sensul de balizare a ei, astfel ca să poată fi certificată de Autoritatea Aeronautică Română. Ele au fost autorizate după vechea legislație, dar după noua, care e mai riguroasă și adaptată după legislația europeană, au fost necesare niște modificări.”, a declarat Viorel Coifan, consilierul președintelui CJ Timiș.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Predarea de amplasament către constructor se va face în 4 octombrie. Potrivit contractului, lucrarea ar trebui să fie gata în decembrie. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 1,5 milioane lei. Revitalizarea zonei Aerodromului Cioca este în atenția administrației județene mai cu seamă în perspectiva anului titlului Capitalei Europene a Culturii. Terenul de pe Calea Torontalului va găzdui mai multe evenimente culturale cu public numeros.

publicitate si promovare online banner maxagro