Încep din nou lucrările pe drumul Secășeni-Grădinari!

drum secaseni gradinari

Modernizarea tronsonului de drum Secășeni – Grădinari se va relua odată cu încălzirea vremii, anunță reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat luna trecută, însă constructorul se va apuca de treabă atunci când vremea îi va permite. „La DJ 581 am dat ordinul de reluare a lucrărilor de la jumătatea lui martie. Drumul este realizat în proporție de 80%, iar după ce se mai încălzește se toarnă stratul de uzură. În mod normal, undeva prin luna iulie estimăm noi că va fi gata. Turnarea celui de-al doilea strat ține de o anumită temperatură și atunci am rugat constructorul să-și facă, pe porțiuni mici, niște teste pentru că vorbim și de un strat superior care se pune pe autostradă.”, a explicat Cristina Mocanu, șef Serviciu Proiecte din cadrul Consiliului Județean.

La rândul său, Romeo Dunca a amintit că proiectul care prevedea asigurarea cofinanțării pentru această lucrare nu a trecut în ședința anterioară, însă a dat asigurări că investiția va fi finalizată.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Alocarea sumelor pentru cheltuielile neeligibile pentru acest proiect, unde noi îi cerem constructorului să termine lucrarea, a căzut la ședința trecută. Am lăsat cererea, adică aprobarea pentru împrumut, pentru că nu avem banii necesari, pentru ședința ordinară viitoare. Practic noi am făcut toate demersurile și constructorul începe lucrările. Stratul de uzură este foarte pretențios și nu putem să facem compromisuri. Dar lucrarea se va termina!”, a declarat Dunca la finalul ședinței extraordinare de marți.

Președintele CJ a mai precizat că s-a dat ordinul de reîncepere a lucrărilor și pe DJ 608 Plugova (DN 6) – Globurău – Costiș – Borugi – Cornereva – Obița – Rusca Teregova.

banner 970 x 250