Încep demersurile pentru noul spital județean de la Reșița. Consiliul Local și Consiliul Județean devin asociați

Consilierii locali din Reșița au aprobat astăzi acordul de asociere încheiat între Consiliului Județean Caraș-Severin și forul local pentru a accesa mai ușor fonduri în vederea întocmirii studiilor și documentațiilor necesare pentru noul Spital Județean de Urgență, unitate medicală despre care primarul Ioan Popa a declarat că va fi ridicată la Reșița în maximum 5 ani.

În speranța că proiectul construirii noului spital va primi o finanțare adecvată și rapidă, dar și pentru a facilita anumite demersuri, prin Consiliul Local Reșița a trecut astăzi proiectul de hotărâre privind aprobarea acordului de asociere cu Consiliul Județean Caraș-Severin.

Prin acest acord se urmărește identificarea posibilităților de realizare a obiectivului de investiții prin diferite fonduri. După identificarea terenului, despre care primarul Ioan Popa susține că va fi o suprafață de 12 ha din zona Triaj, este necesară realizarea studiului topografic, a studiului geotehnic, a Planului Urbanistic Zonal, a documentației de atribuire a serviciilor de proiectare, a studiului de fezabilitate și a documentației tehnice pentru autorizația de demolare, a studiului de fundamentare economică, precum și a altor documentații necesare, în funcție de evoluția proiectului.

Încheierea acordului de asociere între Consiliul Județean și Consiliul Local este necesară, așadar, pentru achiziția în comun a serviciilor de consultanță, elaborare studii și alte documentații.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Ca sursă de finanțare pentru pregătirea studiilor și a documentelor se are în vedere Planul Național de Relansare și Reziliență al României.

Același proiect de hotărâre se află și pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean, programată mâine.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/