UPDATE. Incendiu puternic în Parcul Național Domogled! Pădure de pin negru, cuprinsă de flăcări!

casinoherculane by sungarden

Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în Parcul Naţional Domogled, la o pădure de pin negru şi vegetaţie uscată, focul manifestându-se pe un versant cu două piscuri. În sprijin a fost solicitat și un elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket.

Incendiul a izbucnit în Parcul Național Domogled din județul Mehedinți încă de marţi, într-o pădure de pin negru și vegetație uscată şi pentru că nu s-a reuşit lichidarea acestuia, s-a solicitat, miercuri dimineaţa, un elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket. Pentru a stabili aria de manifestare, focarele și posibilitățile de propagare, pompierii din cadrul ISU Mehedinți au efectuat recunoașterea din aer cu elicopterul SMURD.

Aceştia au stabilit că incendiul se manifestă pe un versant cu două piscuri, pe o suprafață de circa 10 hectare, în mai multe focare izolate, 10 – 12 focare pe fiecare pisc. Potrivit IGSU, arde atât vegetația uscată, cât și pin, într-o zonă muntoasă greu accesibilă forțelor și mijloacelor de intervenție.

IGSU arată că peste 60 de salvatori militari și 10 lucrători silvici s-au deplasat în zona afectată pentru a interveni la stingerea incendiului de pădure, dar a fost solicitat un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere de tip „Bambi Bucket”, din cadrul Inspectoratului General de Aviație din MAI pentru a sprijini eforturile de stingere ale salvatorilor de la sol.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

În funcție de evoluția evenimentului, IGSU va dispune suplimentarea efectivelor de pompieri care intervin la fața locului cu grupări operative de salvatori din alte județe limitrofe. Și pompierii din Caraș-Severin sunt pregătiți să intervină în cazul în care incendiul ia proporții. „Din datele pe care le am, incendiul pe Domogled se manifestă doar pe partea care aparține de Mehedinți. Am luat legătura cu cei de acolo. Dacă va fi nevoie, vom trimite și noi oameni în sprijin. Deocamdată, doar ei au trimis forțe acolo”, a declarat, pentru Express de Banat, Elena Tarla, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic Caraș-Severin.

Ora 12.15

Județul Caraș-Severin nu a trimis deocamdată echipaje în Mehedinți. În schimb, pompierii militari din Băile Herculane și reprezentanți ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență sprijină încărcarea unor saci cu apă care vor fi transportați cu un elicopter la locul incendiului. Sacii sunt preluați de pe stadionul din Băile Herculane.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/