Incendiu la un sălaș din Biniș! Un bărbat a încercat să aprindă focul cu benzină!

pompieri incendiu

Un incendiu puternic a izbucnit aseară la un sălaș din satul Biniș, comuna Doclin. De vină ar fi un bărbat care a încercat să aprindă focul cu benzină. Omul s-a ales cu arsuri pe față și pe mâini.

Apelul la 112 a venit duminică-seară, în jurul orei 20.00, și anunța un incendiu izbucnit la un sălaș din satul Biniș, comuna Doclin. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, cu pericol de extindere la saivanul în care erau depozitați aproximativ 7.000 de baloți de fân.

Pompierii militari s-au deplasat și au acționat cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. În acest caz, importantă a fost intervenția membrilor SVSU Doclin, coordonați de plt. adj. Ciprian Gheorghe Pîslă, aflat în timpul liber, cu ajutorul cărora s-a reușit limitarea incendiul la clădirea sălașului, fiind astfel salvată hrana animalelor. Valoarea bunurilor salvate se ridica la aproximativ 200.000 lei.

Se pare că focul a izbucnit din cauza unui bărbat de 71 de ani din Iași, cioban la sălașul respectiv, care a încercat să aprindă focul, folosindu-se de benzina dintr-o sticlă de plastic. Omul a suferit arsuri la mâini și față și a primit îngrijiri medicale, fiind ulterior transportat la spital, însă n-a fost nevoie să rămână internat. Are dosar penal pentru distrugere și vătămare corporală din culpă.

Sursă foto: Arhivă