Incendii de vegetație în 7 localități cărășene! Peste 30 de hectare de teren, arse în 24 de ore!

Intensificările vântului din ultimele 24 de ore au dus la incendii de vegetație însemnate în mai multe zone din Caraș-Severin. Cea mai mare suprafață afectată a fost în localitatea Agadici – 25 de hectare de teren. Pompierii au fost solicitați însă și pentru alte tipuri de intervenții.

Ultimele 24 de ore au fost extrem de solicitante pentru pompierii din Caraș-Severin. Pompierii militari din cadrul subunităților din Caransebeș, Oravița și Moldova Nouă au intervenit pentru lichidarea a 9 incendii de vegetație care au cuprins în total peste 36 de hectare de teren. Incendiile s-au manifestat pe raza localităților Caransebeș, Constantin Daicoviciu, Agadici, Sacu, Secășeni, Comorâște și Moldova Nouă. Cea mai mare suprafață a fost afectată pe raza localității Agadici – 25 ha, iar echipajul care a intervenit pentru lichidarea incendiului izbucnit la Secășeni, pe timpul întoarcerii la subunitate, a oprit și a acționat pentru stingerea unui incendiu pe marginea drumului. Incendiul se manifesta pe o suprafață de circa 3 hectare și emana fum dens care îngreuna traficul în zonă.

Un alt incendiu violent a izbucnit la o gospodărie din Oravița, de pe strada 1 Decembrie. Apelul a fost făcut în jurul orei 1. La fața locului s-au deplasat și au intervenit de urgență 4 echipaje din cadrul Secției de Pompieri Oravița. Aceștia au constatat că imobilul de unde a pornit incendiul ardea în proporție de 40%, iar din cauza vântului care sufla în rafale cu o viteză de aproximativ 60 km/h, incendiul s-a propagat și la o locuință învecinată. Exista, de asemenea, pericolul propagării și la alte gospodării. „Având în vedere suprafața afectată și condițiile meteo care favorizau extinderea rapidă a incendiului, a fost solicitat în sprijin și un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșita. Se pare că incendiul a fost cauzat de un burlan de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere. Locuința de unde a pornit incendiul a fost afectată în proporție de 80%, iar la cel de-al doilea imobil a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 30 mp”, informează Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al ISU Caraș-Severin. Din fericire incendiul nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale considerabile.

În această dimineață, în jurul orei 9, un incendiu având 3 focare a izbucnit la groapa de gunoi din Reșița, de pe drumul Lupacului. La fața locului s-a deplasat un echipaj de pompieri din Reșița.

Un alt tip de intervenție a avut loc în zona Mociur din Reșița. În timpul unor lucrări, a fost descoperită o muniție neexplodată din timpul conflictelor armate. Echipa pirotehnică a constatat că este vorba despre o bombă aruncător cal. 120 mm. Muniția a fost ridicată în vederea depozitării în condiții de siguranță, până la distrugere.