Primăria Timișoara montează, în această perioadă, 15 stații de încărcare rapidă pentru noile autobuze electrice.
Potrivit instituției, avantajul stațiilor rapide de încărcare este că permit încărcări de câte 10 minute între curse, iar astfel autobuzele pot avea continuitate pe traseu. În rest, la stațiile rapide încărcarea durează aproximativ 40-50 de minute, față de 4-5 ore cât durează la stațiile normale.
„Transportul public verde este una din prioritățile noastre strategice pentru Timișoara. Avem în pregătire licitația pentru achiziționarea unui nou lot de autobuze electrice, cu finanțare asigurată prin fondurile europene PNRR. Tocmai am finalizat licitația pentru achiziția a 33 de troleibuze moderne, și până la finalul acestui an urmează să ajungă la Timișoara încă 14 tramvaie noi”, a afirmat primarul Dominic Fritz.
Primăria Timișoara a montat stații de încărcarea rapidă pe Calea Șagului (capăt de linie) – 3 bucăți, în sensul giratoriu de la AEM – o bucată, pe strada Paul Morand (capăt de linie zona industrială Freidorf) – o bucată, pe Calea Buziașului – o bucată și la depoul STPT de pe Calea Stan Vidrighin – o bucată. Acestea vor deveni funcționale în perioada următoare, când vor fi montate stații de încărcarea rapidă și pe strada Oituz – două bucăți, în zona Poștei Mari – două bucăți, în sensul giratoriu de la AEM – o bucată și la depoul STPT de pe bulevardul Dâmbovița – patru bucăți.
Valoarea totală a stațiilor de încărcare rapidă pentru autobuzele electrice este de aproape 2,8 milioane de lei, fără TVA.
Primăria Timișoara a achiziționat 44 de autobuze electrice în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Fiecare vehicul are o lungime de 18 metri și oferă 155 de locuri, dintre care 50 sunt pe scaun. Autobuzele au podeaua integral coborâtă și facilități pentru persoanele cu dizabilități, asigurând un nivel sporit de confort și accesibilitate.