Încălzesc izvoarele lui Hercules resorturile și locuințele oamenilor? Ministrul Energiei anunță utilizarea energiei geotermale!

baile herculane

Bucureștiul se pregătește să utilizeze energie geotermală! În Băile Herculane proiectul e gata de câțiva ani, se așteaptă doar finanțarea!

A fost semnat primul acord pentru studiul de fezabilitate privind utilizarea energiei geotermale în țara noastră, ocazie cu care cresc semnificativ și șansele pentru stațiunea care a fascinat cândva împărații austrieci să valorifice energetic apa termală, cea cunoscută în întreaga Europă pentru proprietățile sale terapeutice.

La Palatul Parlamentului din București s-au reunit oficiali și experți din domeniul energiei pentru a discuta despre securitatea energetică și tranziția verde, organizatorii fiind România și SUA. „Un moment important pentru România a fost astăzi semnarea unui acord între Electrocentrale București (ELCEN) și Sage Geosystems pentru studiul de fezabilitate privind utilizarea energiei geotermale în București. Acest acord reprezintă un pas esențial pentru diversificarea surselor de energie ale capitalei, reducând dependența de resursele tradiționale și promovând utilizarea surselor regenerabile și sustenabile.”, a anunțat Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Împreună cu țările europene și Uniunea Europeană, Parteneriatul pentru Cooperare Transatlantică în Energie și Climă, sub denumirea prescurtată P-TECC, este o inițiativă coordonată de către  Departamentul Energiei al Statelor Unite și promovează eficiența energetică, implementarea energiei regenerabile și dezvoltarea tehnologiilor de reducere a emisiilor de carbon, facilitând colaborarea transatlantică pentru a combate provocările globale actuale.

Se ivește astfel o șansă foarte importantă pentru Băile Herculane, în stațiunea de pe Valea Cernei lucrurile fiind pregătite cu mult înainte de către o firmă daneză, care a lucrat timp de doi ani la realizarea studiilor și documentațiilor necesare. Totul s-a făcut la insistența administratorului judiciar al SC Hercules SA, Dan Pușcaș, care se încăpățânează să nu cedeze chiar tot ce e mai valoros în Herculane șmenarilor și cămătarilor.

„Danezii au venit cu propunerea să valorificăm energia termică. Apa are între 63-73 grade Celsius la ieșirea din sondă. Este păcat să nu folosim această energie. Toate aceste lucruri se pot face când se înlocuiește capul de sondă, atunci se fac și intervențiile pentru viitoarea energie termică. Costurile suplimentare ar fi foarte mici în această fază. Energia termică este una verde și are un cost mic. Ar fi un mare plus pentru localitate, pentru stațiune, pentru toți agenții economici și pentru populație!”, dezvăluia Pușcaș pentru expressdebanat.ro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/