Încă un ultimatum în cazul deponeului! Acum, de la ministrul Mediului!

Prezentă vineri la Reșița, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, spune că situația sistemului integrat de gestionare a deșeurilor nu poate fi tolerată și a dat termene clare pentru începerea activității: până la 15 iulie deponeul trebuie să funcționeze!

La ora aceasta firma care a concesionat de la Consiliul Județean Caraș-Severin activitatea de gestionare a deșeurilor nu își poate desfășura activitatea din două motive: drumurile de acces spre deponeul din Dealul Lupacului și spre stațiile de transfer nu sunt finalizate, iar unul dintre utilajele de sortare a deșeurilor reciclabile s-a defectat chiar în timpul probelor.

„Eu nu pot să înțeleg cum un utilaj, nefolosit, se poate defecta. Dar au termen de reparație, m-am interesat de la București ce fel de utilaj este și cât ar dura reparația, firma constructoare a avut deja două săptămâni la dispoziție pentru a-l repara, așa că le-am mai dat termen două săptămâni”, a spus Grațiela Gavrilescu.

Ministrul mai spune că a discutat cu colega sa de la Fonduri Europene și a reușit să obțină acordul ca banii pentru reparații și eventualele corectări ce mai trebuie făcute la sistemul integrat de gestionare a deșeurilor să se facă tot pe fonduri europene, adică printr-o fazare a acestui proiect pe POIM.

„Dar activitatea de colectare trebuie să înceapă, contractele trebuie să se încheie cu persoanele fizice, cu agenții economici, nu mai poate întârzia deschiderea deponeului”, a spus Grațiela Gavrilescu.