Încă un strop din salarii! Primăria Oraviţa face eforturi pentru a-şi menţine promisiunile faţă de persoanele cu dizabilităţi şi asistenţii personali

explo 1000x200

Cu un buget care abia mai acoperă cheltuielile, administrația publică locală de pe Valea Carașului încearcă ușor, ușor să ajungă la zi cu salariile restante ale angajaților care fac parte dintr-o categorie cu prioritate: asistenții personali și persoanele cu dizabilități.

Mai mulți asistenți personali de pe raza UAT Oravița au făcut în ultimele săptămâni nenumărate drumuri pe la ușile primăriei în speranța că vor fi remunerați cu sumele care li se cuveneau, respectiv salariile pe lunile iulie și august. În urma discuțiilor purtate cu viceprimarul Lorena Nicoleta Ion, spun ei, li s-a comunicat că momentan nu sunt bani la bugetul local, aceștia primind promisiuni că până la sfârșitul acestei săptămâni cele două salarii vor intra cumva în posesia beneficiarilor.

Vestea bună este că la începutul acestei săptămâni, marți, 17 septembrie, asistenții personali au primit o parte din bani, 500 de lei, iar astăzi, 20 septembrie, se pare că Primăria a mai completat suma inițială cu încă 300 de lei. Deși banii primiți nu acoperă încă un salariu întreg, Primăria dă totuși semne că nu vrea să dea la o parte această categorie de cetățeni.

Cu privire la cele întâmplate în ultima perioadă, Lucia Voloșincu, din Ciclova Montană, în calitate de asistent personal al unui tânăr cu probleme, a declarat pentru expressdebanat.ro: „Cu toate că nu am încasat suma întreagă a unui salariu, totuși ne bucurăm și de acești bănuți. Am reușit să acoperim din datorii. Deși situația financiară a bugetului local este cum este, sperăm să intrăm curând și în posesia celorlalte sume”.

banner 970 x 250