Încă un deces cauzat de gripă în Caraș-Severin [UPDATE]

Un bărbat de 46 de ani din Caraș-Severin a decedat după ce fusese diagnosticat de gripă. Decesul a avut loc pe 4 martie, dar abia azi, 7 martie, au venit analizele de laborator pentru acest caz, ca de altfel și pentru un alt bărbat decedat, din Hunedoara.

Cei doi bărbați sufereau și de alte probleme de sănătate și, în plus, niciunul nu fusese vaccinat contra virusului gripal. Numărul total de decese, de la debutul sezonului 2017-2018, a ajuns la 86, la nivel naţional.

Până la data de 25.02.2018 au fost vaccinate antigripal peste 970.000 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

„Specialiștii declară epidemie, nu ministrul Sănătății. Specialiștii spun că nu avem epidemie de gripă. Suntem la nivel mediu. Este o circulație mai intensă a virusului gripal, care în acest moment este în scădere”, a afirmat, luni, ministrul Sorina Pintea, într-o conferință de presă.

Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, ne informa în această dimineață că în Caraș-Severin au fost confirmate 6 noi cazuri de gripă, numărul total al îmbolnăvirilor fiind 51.

Joi, ora 11.15

 

„Un bărbat de 46 din Caransebeș a decedat în 4 martie 2018 la Spitalul Municipal de Urgență din localitate. Internat inițial cu probleme cardiace, starea bărbatului s-a agravat, existând suspiciune de gripă. Ulterior, în 7 martie, a sosit rezultatul probelor de laborator, care au confirmat prezența virusului gripal. Acest caz ridică numărul deceselor din județ generate de complicațiile gripei la patru. Reamintim că este vorba de o pacientă de 74 de ani din Zorlencior, o altă pacientă de 54 de ani din Reșița și o femeie de 64 de ani din Zăgujeni. Numărul îmbolnăvirilor de gripă confirmate de laborator se ridică în prezent la 51 de cazuri”, a transmis Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.