Încă un cinematograf 3D în Caraș-Severin!

po 1000x100px (3)

Reșița, Caransebeșul și Oravița se pot mândri de ceva vreme cu aparatură modernă în industria cinematografică. În curând, o altă localitate din Caraș-Severin va face pasul spre lumea filmului.

Administrația publică din Oțelu Roșu se pregătește ca din toamna acestui an să deschidă primul cinematograf în orașul de pe Valea Bistrei, după zeci de ani de absență. În prezent, Primăria se află în procedură de licitație pentru achiziționarea aparaturii. „Ne dorim un cinematograf 3D la Casa de Cultură în sală. Noi avem sala amenajată și doar achiziționăm prin licitație aparatura necesară proiecției de filme, inclusiv 3D, atât de dragi celor mici. Valoarea totală este de 89.000 euro, plus TVA, bani de la bugetul local. După cumpărarea aparaturii vom încheia un contract cu o firmă de distribuție filme. Parteneriatul va presupune ca 10% din profit să revină bugetului local. Eu cred că în maximum trei luni va rula primul film la cinematograf”, ne-a declarat primarul orașului de pe Bistra, Luca Mălăiescu.

1000x200 dacus 02

Edilul-șef a mai spus că ar fi mulțumit dacă activitatea cinematografului ar funcționa în condiții optime, ceea ce înseamnă cheltuieli de întreținere cu utilitățile: „Nu gândesc această investiție ca un profit, o gândesc doar pentru a face o bucurie oamenilor, plus copiii s-ar înghesuit la filmele de desene animate”.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px