Încă un bloc din Timișoara, reabilitat termic cu bani europeni

Bloc din Timisoara reabilitat termic

Încă un bloc din Timișoara va fi reabilitat termic cu bani europeni. Primarul Dominic Fritz a semnat contractul de execuție pentru un imobil aflat pe Calea Circumvalațiunii.

Primăria Timișoara continuă procesul de reabilitare termică a 68 de blocuri, pentru care au fost încheiate contracte de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Primarul Dominic Fritz a semnat contractul de execuție pentru încă un imobil situat pe Calea Circumvalațiunii, nr. 20.

Proiectul presupune lucrări de izolare termică, de înlocuire a tâmplăriei și geamurilor, și lucrări de reabilitare termică a planșeelor și teraselor.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Primăria Timișoara a reușit să deblocheze lucrările de reabilitare termică la 68 de imobile, în urma procesului de revizuire a soluției tehnico-economice. Drept urmare, în mai mult de 3000 de apartamente confortul termic va fi comparabil cu cel al unor blocuri nou construite. Dintre acestea, 14 blocuri au fost reabilitate termic, 28 blocuri sunt în execuție, iar celelalte sunt în diverse etape procedurale. Lucrarea are o valoare de 922.491,27 lei (fără TVA) și va dura aproximativ 7 luni. În total, 54 de apartamente vor beneficia de reabilitare termică”, a informat Primăria Timișoara.

Primăria Timișoara va solicita finanțare pentru reabilitarea termică a blocurilor și prin Programul Regional Vest (PRV) 2021 – 2027. Astfel, se va extinde numărul imobilelor reabilitate energetic. Sunt vizate, în special, blocuri din zonele Cetății, Gheorghe Lazăr, Circumvalațiunii și Torontalului.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/