Încă trei fotbaliști prezentați oficial la ASU Politehnica înainte de meciul cu U Cluj. Trei juniori au semnat contracte de profesioniști

După deplasarea la Oradea, ASU Politehnica va juca tot pe terenul adversarului și al doilea meci oficial din acest an, la Cluj, cu U. Înainte de joc, clubul i-a prezentat oficial pe ultimii trei transferați: Fabio Trip, Octavian Ursu și Radu Motreanu. De asemenea, alți trei juniori au semnat primele lor contracte de profesioniști, motiv pentru amintiri din vremuri demult apuse pentru conducerea clubului.

La meciul de la Cluj, Cosmin Petruescu poate conta pe tot lotul, cu excepția suspendatului Alexandru Cherecheș. „Suntem conștienți cu toții că ne așteaptă o partidă foarte dificilă. Întâlnim una dintre echipele care nu și-a ascuns intenția de a promova. Într-un clasament al meciurilor jucate pe teren propriu, ocupă primul loc. Au cel mai bun atac și cea mai bună apărare. Nu va fi deloc ușor, dar să nu uităm că la partida din tur calculele hârtiei o dădeau favorită pe U Cluj. Cu toate acestea, am reușit să câștigăm și furnizăm Universității Cluj una din cele trei înfrângeri suferite. Suntem optimiști, rezultatele din amicale ne dau speranțe, la fel ca primul meci oficial din acest an”, a precizat antrenorul.

Dintre cei transferați, Fabrio Trip semnase iarna aceasta cu Rapidul, dar și-a reziliat contractul deoarece și-a dat seama că nu are șanse să joace la echipa de Liga a III-a. „Sunt foarte fericit că am ales acest club minunat, pe care îl cunosc de când sunt mic și de mic îmi doream să joc la acest club. De la 5 ani merg la fiecare meci al Politehnicii, știu ce înseamnă acest club pentru acest oraș și pentru acești fani minunați. Sper să joc cât mai mult la acest club. La Rapid am simțit că nu voi juca și am zis că e mai bine să mă întorc acasă și să joc”, a spus Trip.

Octavian Ursu este împrumutat de la U Cluj și vine să intre în ritm după o accidentare. „Mă bucur că am ajuns la Politehnica. Din punctul meu de vedere, e un pas înainte, chiar dacă la prima impresie nu pare. Am fost accidentat o perioadă bună de timp. Am nevoie de meciuri să joc și să-mi recapăt forma din turul campionatului. Am întâlnit un grup frumos, niște colegi minunați. Vreau să le mulțumesc pe această cale și sper să mă integrez cât mai repede. Am crescut la U Cluj, sunt de 11 ani la acest club. A fost decizia conducerii și mă bucur că fanii mă regretă”, a spus Ursu.

Radu Motreanu vine tot împrumut, de la ACS Poli. „Mulțumesc conducerii celor de la ACS că mi-au respectat dorința de a reveni aici, pentru că aici mă simt cel mai bine. Fără acordul lor nu aș fi putut ajunge înapoi. Aș vrea să asigur pe toată lumea că nu m-a întors doar cu prezența. Voi încerca să demonstrez lor și în primul rând mie că merită să îmbrac acest tricou. Sunt convins că numai prin evoluțiile mele voi ajunge din nou în vizorul celor de la Liga I”, a precizat Motreanu.

Deocamdată, au semnat și primele contracte de profesioniști, care se semnează la 16 ani, și juniorii Alexandru Gașpar, Mihai Jorza și Mădălin Ursu. Prorectorul Florin Drăgan, care este și președintele clubului, și-a adus aminte de timpuri demult apuse și a spus că i-ar plăcea ca fotbaliștii echipei să studieze la Politehnica. După ce cu o săptămână în urmă jucătorii au primit carduri la bibliotecă, acum au fost orientați spre matematică.

Meciul de la Cluj se joacă luni, de la ora 17,30.