Încă o poveste de succes a proiectului SIA VEST! Să facem cunoștință cu Cristian Popescu

Partener lider în proiectul SIA VEST, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș susține activitatea și interesele celor 24 de start-upuri înființate în cadrul proiectului. Cristian Popescu prezintă cum a reușit prin programul de finanțări nerambursabile să înființeze un studio de înregistrări audio. 

Să-l cunoaștem pe Cristian!

Cristian s-a prezentat prin povestea sa. El a prezentat pe scurt idealul său în muzică, cum a speculat proiectul și a reușit să pună temeliile visului său. Start-upul său sună bine la propriu și Cristian spune că are multe proiecte în plan și că dorește chiar să colaboreze cu artiști din afară. „Mă numesc Cristian Popescu și am aplicat pentru fonduri europene să înființez un studio de înregistrări audio. Fiind implicat de peste 20 de ani în industria muzicală, mi-a venit ideea să pun bazele unui studio de înregistrări audio, bazat în principal pe înregistrarea instrumentelor acustice. Am auzit că sunt fonduri europene nerambursabile și m-am interesat cum pot aplica la Camera de Comerț din Timișoara. Din aceste fonduri, am achiziționat echipamente performante, scopul meu fiind acela de a crește calitatea serviciilor oferite acestei nișe din România. Consonance Studio are momentan doi angajați permanenți și mai multe proiecte pe rol. Înregistrăm, edităm, mixăm și masterizăm pentru mai multe formații de muzică din România, având în discuție și înregistrarea unor trupe din afara țării.”, a spus Cristian Popescu, asociat unic și administrator al societății Consonance Studio.

Proiectul susține 24 de firme cu 59 de angajați, unde au fost investiți peste 740.000 de euro. În această perioadă interesele proiectului s-au bazat pe funcționarea star-upurilor fără ca perioada critică să le afecteze activitatea. „Aceste companii au reușit să demareze cu succes activitățile conform planurilor de afaceri selectate, iar în momentul actual, eforturile CCIA Timiș și ale partenerilor trebuie să se concentreze asupra sprijinirii lor în vederea atenuării impactului socio-economic provocat de pandemie. Reamintim că Proiectul SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale vizează stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin crearea și sprijinirea dezvoltării de noi afaceri în Regiunea Vest, care să conducă la crearea de noi joburi.”, transmit cei de la CCIA Timiș.